Stress door werk, de coronaperikelen en allerlei verplichtingen is een veelgehoorde klacht. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn niet alleen jijzelf, maar ook jouw klanten druk in de weer. Het beste advies wat je jezelf én je klanten kunt geven is om meer ruimte in de agenda in te ruimen voor me-time want het lijkt alsof we onze auto beter onderhouden dan ons eigen lichaam. De kunst van het nietsdoen lijken we te gaan verleren! Steeds meer mensen zien het belang van op een natuurlijke en holistische wijze voor zichzelf en de ander te zorgen. Maar hoe pas je dat het beste toe in je salon?

Zit in jou ook een wellness coach?
Steeds meer mensen krijgen behoefte aan een gezonde balans tussen huid, lichaam én geest! Als professional kun je er dus op aansturen dat jouw klanten meer aandacht geven aan hun mentale gezondheid. Maak ze nog bewuster om het belang in te zien van een stapje terug doen in plaats van steeds in de ‘fast forward mode’ staan. Juist door de dagelijkse beslommeringen los te laten in jouw behandelstoel, worden ze daarna juist productiever. Profileer jezelf daarom ook als (holistisch) therapeut om ervoor te zorgen dat jouw klanten fysiek, mentaal en emotioneel meer in evenwicht komen.

Chinese roots
De populariteit van de complementaire Chinese behandelwijzen neemt steeds meer toe. Deze alternatieve behandelwijzen worden aangeboden als aanvullende behandeling en worden vooral ingezet om het herstelproces te bevorderen en als preventieve zorg. In de salons zien we vooral dat het gaat om behandelwijzen met roots in de Traditionele Chinese Geneeswijze, maar dan aangepast aan de moderne westerse noden. Hierbij kun je denken aan een anti-aging acupunctuur behandeling of oorreflexologie. Deze behandelingen zien we steeds vaker toegepast worden in de salon en lijken zelfs een trend te worden.

Mentale boost
Een fijne en uiterst ontspannen combinatie: aromatherapie en sound healing. Bij deze laatste wordt geluid gebruikt om je (mentale) gezondheid te verbeteren. Geluiden met een specifieke frequentie zorgen voor een intense trilling die je door je door je hele lichaam voelt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van schalen in verschillende vormen en maten. Deze trillingen heten ook binaural beats en verschillen maar een paar hertz van elkaar. Het verschil tussen deze twee frequenties zorgt ervoor dat de hersenen in een meer ontspannen toestand raken en zelfs kunnen zorgen voor een betere slaap.

Gerelateerde berichten