Het is een hele kunst om de perfecte winged eyeliner te maken en cat eyes te creëren. Deze vorm eyeliner is tegenwoordig erg populair, wellicht vanwege de beroemde wings van Adele en Madonna. Hierbij een aantal tips, die je kunnen helpen.

1.Basis

Start met een goede basis en breng een primer, foundation of concealer aan op en boven het bewegend ooglid.

2.Contrast

Voor een dramatisch effect voorzie je het oog eerst van een lichte oogschaduw en maak je de wing in een donkere kleur.

3.Licht oogpotlood

Als je nog niet erg geoefend bent, is het handig om te beginnen met een licht oogpotlood in plaats van een donker vloeibaar product. Zet stipjes in de vorm van een lijn dicht tegen de bovenste wimperrand. Hiermee creëer je volume tussen de wimpers. Verbind de stippen tot een dunne lijn. Begin bij de binnenste ooghoeken en werk naar buiten toe. De lijn hoeft op dit moment nog niet dik te zijn, omdat dit pas de basis is. Om goed tegen de wimperrand te kunnen werken, trek je de huid van het oog strak met je vingers.

4.Lengte van de wing

Een goed gezette eyeliner kan het oog liften en de wimperrand verlengen. Om de lengte van de wing te bepalen, houd je het oogpotlood bij de buitenste ooghoek diagonaal omhoog richting het uiteinde van de wenkbrauw. Dit is de ruimte die je hebt om de wing te maken.

5.Teken de diagonale lijn

Houd de denkbeeldige lijn in gedachten en teken met het lichte oogpotlood de wing. Als je geen vaste hand hebt, zorg dan voor ondersteuning. Vind je het lastig om de denkbeeldige lijn aan te houden, dan kun je ook een stukje tape plakken van de buitenste ooghoek tot het uiteinde van de wenkbrauw die je houvast geeft om de lijn te maken. Een subtiele wing heeft een korte lijn naar boven, een dramatische wing kan meer richting het wenkbrauwbot lopen. Houd ruimte open tussen de wenkbrauw en de wing.

6.Het maken van de wing

Nu heb je de buitenste lijn van de wing, maar een wing heeft body. Teken daarom een lijn van het bovenste punt van de wing richting de lijn op de bovenste wimperrand, zodat je een driehoek creëert. Om een strakke lijn te kunnen maken, trek je de huid iets strak naar boven bij de wenkbrauw.

7.Kleur de omtrek in

De lijnen zijn gezet, dus tijd om de omtrek in te kleuren met de gewenste kleur oogpotlood. In een latere stap kun je eventueel de hele wing inkleuren met een vloeibaar product.

8.Van dun naar dik

De ideale winged eyeliner is bij de binnenste ooghoek dunner dan aan de buitenkant en loopt aan de buitenkant uit in een fijne punt. Zorg voor een vloeiende lijn en maak de lijn aan de buitenkant iets dikker met het potlood. De buitenkant van de wing is iets gebogen en volgt de vorm van het oog.

9.Beoordeel en corrigeer

Bekijk het resultaat en zorg ervoor dat de verhoudingen kloppen en beide ogen dezelfde wing hebben. Corrigeer waar nodig met een wattenstaafje, je vingers of een oogschaduwkwastje. Je kunt ook een concealer gebruiken om te corrigeren.

10.Vloeibare eyeliner

Om de winged eyeliner nog krachtiger te maken en intenser qua kleur, kun je de hele wing overtrekken en inkleuren met een liquid of gel-eyeliner.

Breng de mascara aan na het maken van de winged eyeliner. Bij deze look breng je op de bovenwimpers meer mascara aan dan op de onderwimpers.

Op YouTube vind je veel tutorials van onder andere de MUA van Madonna en Adele, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de perfecte winged eyeliner maakt.

Gerelateerde berichten