Het aanbrengen van meerdere lagen make-up over elkaar, make-up layering, is een techniek die veel visagisten toepassen. Je kunt er immers mooie resultaten mee bereiken. De beautyvlogger in deze video wilde weten wat het effect is van 100 lagen lipstick.

De layering-techniek

Op make-upgebied is de layering-techniek een veelgebruikte methode. Door verschillende producten op de juiste manier over elkaar te zetten, krijg je een mooie basis en blijft de make-up langer en beter zitten. Je begint voor het aanbrengen van de make-up (uiteraard) eerst met een goede verzorging, waarna je een primer of ander basisproduct op het specifieke gezichtsdeel aanbrengt. Daarna volgen de diverse stappen van concealer, foundation, contouring- en shapingproducten, blush en eventueel (bronzing)poeder. Het fixeren van de make-up met een (translucent) poeder is volgens de meeste MUA’s niet meer van deze tijd. De huid mag namelijk glimmen en, ondanks de soms vele lagen, er natuurlijk uitzien. Ook op de ogen start je met een basisproduct. Bijvoorbeeld concealer, poeder of een speciale primer, waarna je één of meerdere lagen oogschaduw aanbrengt.

Lipstick layering

MUA Joy David-Tilberg geeft aan dat sommige long-lasting lipproducten de lippen soms uit kunnen drogen. Zijn tip: breng een aantal lagen vloeibare lipstick over elkaar aan voor een langdurig effect en om te voorkomen dat de lippen droog aanvoelen. Breng ook op de lippen eerst een goede basis aan, zodat de lipstick niet gaat ‘bloeden’. Er zijn speciale lipprimers, maar je kunt de lippen ook eerst voorzien van een laagje concealer of poeder, ze daarna inkleuren met een lippotlood en voorzien van één of meerdere lagen lipstick. Breng lipgloss alleen in het midden van de lippen aan om ze optisch voller te laten lijken.

100 lagen lipstick

Beautyvlogger Mayra Isabel was wel benieuwd naar het layeren van lipstick. Misschien heeft ze zich laten inspireren door bovengenoemde MUA? In haar video laat ze het effect zien van 100 lagen lipstick. De video is inmiddels meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Zoals Mayra in het filmpje zelf al aangeeft, is er eerder een video verschenen van beautyvlogger Tasha Leelyn; deze video is tot nu toe blijven steken op ruim 122.000 views.

Bekijk de originele video van Tasha Leelyn hier:

Pas jij de layering-techniek veel toe bij je klanten en heb je leuke tips? Heb jij wel eens iets geks uitgeprobeerd om te kijken wat het resultaat was? Wij zijn benieuwd!

Gerelateerde berichten