Wat zijn de opmerkelijkste trends van de catwalks voor Kerst 2017 en winter 2017-2018? Opvallend is de focus op de ogen, waarbij de huid en lippen neutraal worden gehouden. Welke looks spreken jou het meest aan? Laat je inspireren!

1. Metallic eyeliner

Tijdens Milaan Fashion Week liet MUA Tom Pecheux de modellen tijdens de N21-show stralen met zijn look: een ‘natural skin’ met metallic eyeliner. Alle aandacht gaat naar de ogen. Zet met potlood eerst een lijntje in de trendkleur bordeauxrood en breng vervolgens een liquid eyeliner aan in een metallic kleur. Kies bijvoorbeeld voor mosterdbruin voor een luxe finish.

2. Rood

De kleur rood steelt alle harten tijdens de winter van 2017-2018. Niet alleen in de vorm van lipstick, ook als oogschaduw en eyeliner. Voeg aan de look rode nagellak en blush toe voor een all-over effect. Alberta Ferretti combineert rode make-up met zwart, goud en zilver. Valentino kiest voor de combinatie rood en bruin.

3. Brons en goud

Met deze look steel je de spotlights tijdens de Kerst, maar ook daarvoor én daarna! Combineer matte oogschaduwtinten in brons, bruin en camel met gouden tinten in metallic of glitter. De combinatie geeft je een stralende oogopslag met veel warmte en diepte door de afwisseling van mat en glans.

4. Groen is het nieuwe zwart

Zwart blijft in de make-up altijd een trend, vooral in combinatie met andere kleuren en voor het creëren van een ultieme smokey eye. Om de look iets zachter te maken, kun je kiezen voor een bruintint in plaats van zwart. Dit jaar wordt bruin vervangen door groen. Denk aan smaragdgroen, legergroen of limegroen. Groen maakt de look iets zachter en kun je mooi combineren met bruin of de trendkleur rood.

5. Meer mascara

Met mascara creëer je een open blik en maak je van de ogen echte eyecatchers. Dit seizoen zijn lagen weer toegestaan. Niet alleen boven het oog, ook onder het oog definieer je de wimperhaartjes extra met een paar lagen mascara.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten