Nieuw onderzoek toont aan dat steeds meer influencers een eigen merk lanceren om hun online bereik te vergroten en nieuwe inkomstenstromen te creëren. Het onderzoek, uitgevoerd door marketingbureau Influencer Intelligence, toont aan dat bijna de helft van alle influencers overweegt om in de nabije toekomst een eigen merk te lanceren.

Het onderzoek richtte zich op influencers met een aanzienlijk bereik op sociale media en ontdekte dat de belangrijkste reden voor het lanceren van een eigen merk was om hun persoonlijke merk te versterken. Maar liefst 64% van de ondervraagde influencers gaf aan dat het lanceren van een eigen merk hen zou helpen om een sterkere band op te bouwen met hun volgers.

Meer omzet door eigen merk
Een ander belangrijk resultaat van het onderzoek was dat influencers die een eigen merk hebben gelanceerd, een aanzienlijke omzet hebben gegenereerd. Influencers die een eigen merk lanceerden, zagen hun inkomsten gemiddeld met 33% stijgen in vergelijking met influencers die dit niet deden.

Nederland volgt trend: Arie Boomsma geeft het goede voorbeeld met Boom
Het onderzoek noemt verschillende succesvolle influencers die hun eigen merk hebben gelanceerd. In Nederland zijn onder andere Arie Boomsma met Boom Proteins, Monica Geuze en Negin Mirsalehi influencers die die elk hun expertisegebied hebben gebruikt om een eigen merk op te bouwen dat past bij hun persoonlijke merk en volgers. Het is duidelijk dat het lanceren van een eigen merk een strategische stap kan zijn voor influencers die op zoek zijn naar manieren om hun merk te versterken en hun inkomsten te vergroten.

Maak het persoonlijk
Belangrijk voor het slagen van een eigen merk als je veel bereik hebt is te zorgen dat het dicht bij je core past, aldus Manon van Essen. Investeerder, Dragon in Dragons Den & eigenaar van Vitamines.com. Het lanceren van een merk brengt veel risico met zich mee en vergt veel kapitaal. Op het moment dat een merk niet past bij de influencer en dus niet bij de core past prikt de consument hier tegenwoordig doorheen en is de kans op falen dus ook groter.

Gerelateerde berichten