Spray tanning is in Nederland al jaren helemaal ingeburgerd. Niet zo gek, want het is niet alleen een slim alternatief voor de zon, maar het egaliseert ook de huid. Een spray tan is snel, je hebt direct een gebruinde huid en het ziet er natuurlijk uit.

Juist ook voor de zomerperiode kan spray tanning een goede aanvulling zijn op bestaande behandelingen in je nagelstudio. Jouw klanten willen namelijk niets liever dan alvast een bruin kleurtje in de aanloop naar hun vakantieadres. Naast een set nieuwe nagels is een spray tan-behandeling dus een mooi extraatje voor jouw klanten, en een extra omzet boost voor jou. Wat is het belangrijkste om te weten?

Wat zijn de verschillen?
Inmiddels wordt er in de meeste salons gewerkt met spray tan-apparatuur voorzien van HVLP-techniek. Maar wat is het verschil tussen HVLP spray tanning en airbrush tanning? De afkorting HVLP staat voor High Volume, Low Pressure. Onder hoge druk wordt er een fijne spray verneveld op de huid. Door de spray gun (deze heeft een lage druk) worden grote hoeveelheden lucht gedrukt, wat zorgt voor meer controle tijdens het sprayen. Dit resulteert in een egaler en ‘dunner’ resultaat. Ook minimaliseert HVLP spray tanning overspray en dat scheelt weer in de kosten.

 

 

Bij een airbrush spray tanning-apparaaat verbruik je meer vloeistof, omdat het overgrote deel van de vloeistof niet eens op de huid terecht komt. Ook is het moeilijker egaal aan te brengen, omdat je de tanning in cirkeltjes moet aanbrengen. Eén van de hoofdbestanddelen in ieder zelfbruiningsproduct of tanning lotion is dihydroxyaceton, oftewel DHA. Het is een plantaardig ingrediënt, dat je bijvoorbeeld vindt in suikerbieten of rietsuiker. Door het huidcontact met DHA produceren verschillende aminozuren kleuren, van geelachtig tot bruin. De zelfbruinende producten bevatten DHA in verschillende concentraties, tot 20%. Hoe hoger de concentratie van DHA, hoe donkerder de huid uiteindelijk wordt.

Starten in de nagelstudio
Sommige leveranciers stellen enkele voorwaarden aan de studio om te kunnen starten. Denk hierbij aan het hanteren van een minimumprijs voor de behandelingen, het hebben van een specifieke ruimte (bij voorkeur met voldoende ventilatie) of het verplicht volgen van een training. Op de vakbeurs Beauty Trade Festival vind je aanbieders van spray tan die er alles over kunnen vertellen en graag al je vragen beantwoorden. Beauty Trade Festival wordt gehouden van 25 tot en met 27 september 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

 

Gerelateerde berichten