Met blush, blusher of rouge geef je het gezicht die mooie glow en kleur. Daarnaast kun je met dit product iedere gezichtsvorm verfraaien. Of iemand nu een hartvormig, rond, zeshoekig of langwerpig gezicht heeft. 

Driehoekig, peervormig gezicht

Deze gezichtsvorm is aan de bovenkant smaller dan aan de onderkant. Met blush probeer je het gezicht meer in balans te brengen. Breng de rouge vanaf de slapen tot op het jukbeen in een brede, ronde vorm aan. Hierdoor lijkt de bovenkant van het gezicht iets breder. 

Lang, smal gezicht

Dit type gezicht kun je iets breder en ronder laten lijken door de blush aan te brengen in een halvemaanvorm op het jukbeen, met de opening van de halve maan aan de bovenkant. Hiermee lift je het gezicht, waardoor deze minder smal en lang lijkt. Ook kun je de rouge aanbrengen op de appeltjes van de wangen en vervagen richting de slapen. 

Ovaal gezicht

Een ovaalvormig gezicht staat bekend als de meest ideale gezichtsvorm. Dit gezicht is mooi in balans en met rouge kun je een ‘touch of color’ aanbrengen. Verder hoef je bij deze vorm niets te corrigeren of te verfraaien. 

Vierkant gezicht

Het vierkante gezicht wordt vaak gezien als de meest mannelijke vorm. Met rouge kun je deze vorm wat ronder maken en lengte geven. Breng de blush aan in een driehoek met de punt naar beneden.

Rond gezicht

Een rond gezicht probeer je met rouge minder rond te laten lijken. Breng de blusher vanaf de oren richting de neus aan in een driehoek. Hiermee accentueer je de jukbeenderen, waardoor het gezicht minder rond lijkt. 

Diamantvormig gezicht

Een diamantvormig gezicht wordt ook wel zeshoekig genoemd. Je kunt ervoor kiezen om de (vaak puntige) jukbeenderen te accentueren of juist te verdoezelen. Om ze te benadrukken kies je voor glans in een ruitvorm op het jukbeen, om ze te verbloemen kies je voor een ruitvormige matte blusher aan de bovenkant van het jukbeen. 

Driehoekig, hartvormig gezicht

Het hartvormige gezicht is het tegenovergestelde van het peervormige gezicht. Dit gezicht is aan de onderkant juist smaller dan aan de bovenkant. Met de rouge kun je dezelfde techniek gebruiken als bij het diamantvormige gezicht. Accentueer de jukbeenderen met een glanzende blush of laat de wangen minder breed lijken met een matte blush.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten