Sinds mijn vorige column zijn er een hoop nieuwe ontwikkelingen, goed dat je er weer bij bent dus! Allereerst is het diploma voor visagiste/make-up artist inmiddels officieel in the pocket. Niet letterlijk, want als je op de afbeelding naar het formaat van het diploma kijkt…is het alles behalve pocketsize. Maar daar doe ik niet moeilijk over natuurlijk, hij krijgt een mooi plekje aan de muur…als die groot genoeg is.. 

Ten tweede mag ik jullie allen mededelen dat ik ook een baan heb binnengesleept als Beauty Consultant en dat ook nog eens voordat ik überhaupt mijn diploma in ontvangst mocht nemen. Eerste sollicitatie, meteen raak! Ik ga voor verschillende cosmetica, parfum en skincare merken werken. Heel interessant en leerzaam zijn de interne trainingen. Van cosmetica weet ik natuurlijk al een hoop (nooit genoeg) maar op het gebied van parfumerie en skincare kan ik nog flink bijgeschoold worden. Zo had ik afgelopen week mijn eerste basistraining gehad.  Aangezien het op Schiphol is ben ik nog in afwachting van mijn schipholpas voordat ik daadwerkelijk aan de slag kan, maar ik houd jullie op de hoogte!

Het is algemeen bekend hoe moeilijk het is om in het begin betaalde opdrachten binnen te krijgen en om jouw naam op de kaart te zetten. Dit was voor mij een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een baan binnen mijn branche die stabiel is en vastigheid biedt zodat ik daarnaast mijn freelance werk kan doen. Dit kan ik prima combineren met andere opdrachten en klussen. Momenteel ook bezig met het zoeken naar een interessante passende vervolgopleiding. Hoe allrounder je jezelf maakt hoe meer je je kansen op betaalde en bijzondere opdrachten vergroot.  Al moet ik er wel bijzeggen dat ik op dit moment het aanbod van betaalde opdrachten erg armoedig vind. 

Ik heb komende week een mooie shoot op het strand met een leuk team alleen is dit helaas zoals de meeste aangeboden opdrachten op dit moment allemaal op TFP basis ( Time for Print). Ja je ruilt je tijd en diensten in voor een printje…;). 
Nee, zo moet je het niet zien. Het is de ervaring, de contacten en het podium waarop je je kunst kan laten zien, waarvoor je het doet. Elke opdracht is weer een kans, weer een nieuwe deur. En je doet het natuurlijk ter uitbreiding van je portfolio en daar komt dat printje aan te pas. Het is een investering in jezelf en zolang je plezier hebt in wat je doet zul je er positieve energie van krijgen, waardoor er weer positieve dingen op je pad zullen komen.

Ik ben tot nu toe erg tevreden met de prestaties die ik behaald heb, maaaaar dit is slechts het prille begin.

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten