Dunne wenkbrauwen, dikke wenkbrauwen, veel haar, weinig haar, donker of licht: wenkbrauwen en trends zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit zijn de drie trends voor de wenkbrauwen dit najaar, als het aan Instagram ligt.

Wenkbrauwen en trends

De wenkbrauwen zijn belangrijk voor de gezichtsuitdrukking. Behandelingen om de wenkbrauwen te perfectioneren zijn bij veel consumenten populair en zullen dat waarschijnlijk altijd blijven. Denk bijvoorbeeld aan epileren, harsen, PMU en wenkbrauwextensions. Ook het aanbod van wenkbrauwpoeders en -potloden in de markt is enorm. Wenkbrauwen en trends zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eerder schreef ik al over de Feather brows, bedacht door een MUA uit het Finse Helsinki. 

Wenkbrauwtrends najaar 2017

Dit najaar zijn er drie nieuwe trends gespot voor de wenkbrauwen. Wat denken jullie, gaan deze trends het straatbeeld veroveren? Misschien leuk voor een feest met Oud & Nieuw of voor Kerst? Do or don’t?

1. Squiggly brows of Wave eyebrows

Squiggly brows zijn wenkbrauwen die in een wiebelvorm boven je ogen lopen. Instagrammer promisetamang was een van de eersten die de look op Instagram zette en daarna gingen de squiggly brows viraal. Laat je inspireren door de foto’s op Instagram: #squigglybrows en #waveeyebrows. 

2. Braided brows

Oftewel: gevlochten wenkbrauwen. Deze wenkbrauwen zien er heel artistiek uit. Sommigen claimen dat je dit alleen met Photoshop kunt doen, anderen beweren dat het heel makkelijk te maken is met een wenkbrauwpotloodje, -poeder of eyeliner. Kijk voor inspiratie op instagram: #braidedbrows.

3. Barbed wire brows

Prikkeldraadwenkbrauwen, wie durft? Hierbij worden de wenkbrauwharen in een zigzagbeweging naar boven en beneden gekamd en vervolgens gefixeerd met een wenkbrauwgel. Het bijzondere design komt van MUA Athena Paginton. De voorbeelden zie je op instagram: #barbedwireeyebrows. 

Ga jij deze trends proberen? Check hier de tutorial van de braided brows.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten