De zomerse, kleurrijke en vrolijke Flower Eyeliner is misschien wel dé festival look van 2017! Wat denk jij: is deze trend festivalproof?

Twee jaar geleden

Twee jaar geleden creëerde MUA Sarah Iniguez de Flower Eyeliner en zette de look op Instagram. Ze kreeg veel reacties en vragen hoe je deze look maakt. Daarom besloot ze een tutorial te maken en deze op YouTube te plaatsten.

Recente hit

Sinds een aantal weken is de Flower Eyeliner een dikke hit op Instagram, nadat Sarah haar look van twee jaar geleden opnieuw plaatste op het platform. MUA’s en consumenten geven hun eigen draai aan de bloemige eyeliner en de creatieve look gaat inmiddels viraal.

How to?

Het enige wat je nodig hebt voor de look is eyeliner. Met de eyeliner zet je stipjes in de vorm van een bloem: vijf stipjes rond elkaar. Je kunt het eenvoudig houden met één kleur, maar je kunt ook meerdere kleuren gebruiken en die over elkaar heen zetten. Met de eerste kleur breng je de vorm van je eyeliner aan, bijvoorbeeld wings. Sarah gebruikt in haar tutorial wit, paars en lila, maar natuurlijk kun je elke kleur eyeliner gebruiken. Met de witte eyeliner creëert ze de vorm. Ze werkt van het uiteinde van het oog omhoog richting het uiteinde van de wenkbrauw. Vervolgens werkt ze terug naar binnen langs de bovenste wimperrand en op het bewegend ooglid. Zet de witte bloemen tot aan de binnenste ooghoek. Met paars werkt ze van buiten naar binnen tot ongeveer een derde van het oog. Vervolgens mengt ze de witte en paarse eyeliner om een lila kleur te krijgen. De lila eyeliner zet ze naast de paarse kleur ook op ongeveer een derde van het oog. Tenslotte zet ze in het midden van de bloemen een stipje met gele eyeliner. 

Tip: Stem de kleuren af op je (festival)outfit!

Vaste hand

Om de stipjes te zetten heb je een redelijk vaste hand nodig. Reacties op de look laten ons weten dat sommigen de look lastiger te maken vinden dan de winged eyeliner, anderen vinden de look juist beter te doen. Wat is jouw ervaring? Ik ben benieuwd!

Meer zien?

Sarah post regelmatig looks op haar Instagram account. Je kunt haar creaties zien via #sillywittlesarah en haar volgen via saritainiguez. Op YouTube vind je haar tutorials op het kanaal SillyWittleSarah.

Meer creaties van de Flower Eyeliner vind je onder de hashtags flowerliner en floralmakeup.

Wat vind jij: is deze look festivalproof?

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten