Oktober was de natste maand ooit gemeten door het KNMI en ook november is op weg om kletsnat te worden. We kunnen dan ook wel concluderen dat de herfst van nu weliswaar warmer is dan vroeger, maar vooral ook veel natter! En vandaag en morgen beloven vooral ook heel regenachtige en dankzij de wind koude dagen te worden. En tja, dan heb je je zuurverdiende vrije dag, maar wat doe je dan? Wij hebben wel wat tips voor je!

1. Een beautymiddagje
Als het pijpenstelen regent is niets zo het heerlijk dan jezelf in de watten te leggen. Neem een heerlijk warm bad, geniet van een ontspannend voetenbad of geef jezelf een uitgebreide verwenmanicure. Strijk neer in een bank vol kussens, zet het badje klaar en neem een paar fijne (vak)tijdschriften op schoot! Je kunt natuurlijk ook nog naar je badkamer hollen en in je make-up tas snuffelen of je leuke kleuren tegenkomt en vast experimenteren voor de feestdagen. We deelden onlangs al de mooiste make-uptrends, dus creëer voor jezelf de mooiste make-up look!

2. No make-up
Voor veel vrouwen is een dag zonder make-up een grote uitdaging, maar helemaal niet zo’n slecht idee op dagen dat het regent. Natuurlijk even wennen, als je normaal iedere dag wel iets van make-up gebruikt, maar voor een regendag en niet naar buiten hoeven is het ideaal. Je kunt je gezicht natuurlijk extra verwennen met een fijne gezichtsmassage. Wanneer doen we dit nu eens voor onszelf, bijna nooit toch? Bovendien hebben veel celebrities al laten zien dat make-up free helemaal zo slecht nog niet is 😉

3. Bewegen
Wanneer je beweegt maakt je lichaam het stofje endorfine aan, dat ervoor zorgt dat je je energieker en vrolijker voelt. Maak vroeg in de ochtend een lange wandeling in de regen of na het avondeten. Het is vooral het psychologische effect dat lopen in de regen zo gezond maakt. Het werkt rustgevend door de stilte die erbij hoort (er zijn weinig mensen buiten) en het bijna hypnotiserende geluid van vallende druppels op de regenkleding. Ook de natuur ziet er anders uit. Het glinstert meer en de kleuren worden intenser.

4. Grappige filmpjes delen
Via Whatsapp komen vaak de meest leuke en grappige filmpjes voorbij. Als jij iemand aan het lachten wil maken, deel ze dan! Maar je kunt het natuurlijk ook een stuk persoonlijker maken door van jezelf een filmpje op te nemen. En als je dan toch uit je comfort zone komt, gebruik dan Tiktok! Fijne gerechten en recepten delen onderling helpt ook. Comfort food kan nooit kwaad tenslotte!

5. Moodboards maken
Ook al ben je misschien niet creatief aangelegd, een moodboard maken kan iedereen en er is altijd een leuke gelegenheid voor. Wil je je salon of een ruimte in huis een makeover geven? Wil je de winter op zijn mooist in beeld brengen, of die eindeloze mooie foto’s die je maakte in het bos? Wat wordt jouw droomreis als het allemaal weer zou mogen? Droom in blauw en ga voor een turkoois moodboard vol inspiraties! Er zijn voldoende grafische ontwerpplatforms die je zeker een handje kunnen helpen.

Gerelateerde berichten