Op 16 september zijn tijdens de vakbeurs Beauty Salon dimensions in Utrecht de winnaars bekendgemaakt van de Make-Up Award 2007, de jaarlijkse fotowedstrijd voor visagisten, georganiseerd door het vakblad Visagie.

In de categorie Beauty Make-Up ging de juryprijs naar Maaike Beijer uit Enkhuizen en in de categorie Vrij Werk naar Nicole Post uit Enschede. Zij mochten de awards in ontvangst nemen en een waardecheque van 500 euro. Bovendien zal hun foto op de cover van het vakblad Visagie worden geplaatst.

De Make-Up Award kent twee categorieën, te weten een eigentijdse beauty make-up (commercieel, als voor de cover van een glossy) en vrij werk, waarmee een bepaald thema of begrip verbeeld wordt. Dit vrije werk moet een naam of titel hebben, die de achterliggende gedachte verduidelijkt. Doel van de Make-Up Award is om visagisten en make-up artists te stimuleren op het gebied van creativiteit, perfectionisme en professionaliteit. Aspecten die ook bij de beoordeling door de jury een belangrijke rol speelden. Het recordaantal van 145 inzendingen is half juli beoordeeld door een deskundige vakjury, die in de categorie Beauty Make-up tien inzendingen heeft genomineerd en in de categorie Vrij Werk vijf. Uit deze vijftien inzendingen heeft de finalejury de winnende creaties gekozen.

Tijdens de beurs werden alle ingezonden foto’s op de grote fotowand getoond aan de bezoekers, die konden stemmen op hun favoriete creatie in elke categorie. De foto’s met de meeste stemmen kregen de publieksprijs van 150 euro, beschikbaar gesteld door beursorganisator VNU Exhibitions Europe. De publieksprijs in de categorie Beauty Make-Up ging naar Samantha van de Ven uit s Gravenzande en in de categorie Vrij Werk naar Peggy Jansen uit Zoetermeer.

Bron: Le Salon

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten