Gedurfd en brutaal
Donkere lippen en een intense oogopslag: twee trends die dit najaar de aandacht vragen. Naast deze gedurfde en brutale looks, mag ook de naturel look niet ontbreken. MUA Bianca van Zon geeft je handige tips om deze trends te realiseren.

Rechtstreeks van de catwalk

Tijdens Fashion Week werd de eyeliner in grafische vormen gespot bij Giamba, Kenzo en Oscar de la Renta. Deze eyeliner liep soms zelfs door tot aan de wenkbrauwen en eindigde in driehoekvormen. Tommy Hilfiger en Burberry gingen voor glitter; van subtiel naast de ooghoeken tot liners onder de wenkbrauwen. Fluorescerende kleuren uit de jaren 80 stalen de spotlights in de show van Jeremy Scott, terwijl Yves Saint Laurent en Moschino een podium gaven aan de smokey eye met voornamelijk bruin- en zwarttinten. Deze laatste trend werd opvallend gecombineerd met gebleekte, bijna onzichtbare wenkbrauwen en donkere of nudekleurige lippen.

Fotograaf: Marco ter Beek for Marcoterbeekphotography.com

Model: Caylin Creton
Haar: M. Dion Hairstyle
MUA: Bianca van Zon

Donkere lippen

Bianca: “Donkere lipkleuren zoals zwart, pruim en donkerblauw zijn dé najaarstrend. Zet de lippen flink aan met gloss voor een ultra wetlook of houd ze mooi mat. Voor een strak resultaat gebruik je eerst een donkere lipliner, waarmee je de vorm iets kunt corrigeren en om ‘bloeden’ van de kleur te voorkomen. Voor een langere houdbaarheid kleur je de lippen eerst helemaal in met de lipliner, voordat je de lipstick in twee lagen aanbrengt.”

Fotograaf: Av8 Photography
Model: Robin van der Spoel
MUA: Bianca van Zon

Intense oogopslag

“Deze ‘all time favorite’ kun je licht aanzetten en geleidelijk opbouwen tot het gewenste kleureffect. Blend alle harde lijnen weg, zodat de kleuren en structuren geleidelijk in elkaar overlopen. Musthaves bij deze look zijn een kohlpotlood en oogschaduwpoeder, maar natuurlijk mogen highlights en een dikke laag mascara niet ontbreken om die intense oogopslag te creëren. Gebruik voor de lippen een nudetint voor een goede balans in het gezicht.”

Fotograaf: Av8 Photography

Model: Sira van Alebeek
MUA: Bianca van Zon

Puur natuur

“De naturel look is een mooie tegenhanger van de twee voorgaande trends. De laatste jaren bewijst deze look van blijvende aard te zijn. Op het oog maak je schaduwen door verschillende donkere aardetinten te blenden. Laat de kleuren overlopen in lichtere bruinvarianten en een glanzende of matte champagnekleur. Je maakt de wimperinplant krachtiger door deze aan te zetten met een bruin kohlpotlood en mascara. Op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoeken breng je highlights aan. Kies voor een warme nudetint op de lippen om de look te perfectioneren.”

Fotograaf: Marcello Gonzales

Model: Manouk van der Schouw
MUAH: Bianca van Zon

Dit artikel is ook verschenen in Beautyspot.nl print edition, herfst 2016.

Gerelateerde berichten