Wat kunnen we deze zomer verwachten qua trends op het gebied van make-up? Wij doken er voor je in. Lees verder en doe inspiratie op.

Stralend

Wie de trend van deze zomer volgt, ziet er letterlijk stralend uit. Denk aan warme goudtinten voor op de ogen, maar ook aan metallic tinten voor op de lippen. Zet dit niet té zwaar aan, want het gaat deze zomer juist om de subtiele glans.

Woestijn

Als je afbeeldingen ziet van nomaden die door de woestijn trekken, dan vallen de gekleurde doeken in blauw of oranje en het rode zand op. Die warme tinten zie je ook in trendcollecties terugkomen. Dit gecombineerd met een gouden oogschaduw met subtiele glans geeft het geheel een natuurlijke, zomerse look.

Wit

Wit wordt ook genoemd als één van de grootste trends van dit seizoen. Gebruik de kleur als eyeliner, oogschaduw of op je nagels – wit ga je deze zomer absoluut terug zien in make-uplooks.

Kleurrijk

Mag het extremer? Onder beautybloggers en -vloggers zijn ‘gekleurde sproetjes’ sinds dit voorjaar erg populair. Men brengt met één of meerdere kleuren sproetjes aan in een bepaald patroon op het gezicht. Dit geeft een leuk effect voor een feestje of fotoshoot. Ben jij wel van de kleurtjes, maar mag het iets minder opzichtig? Dan zijn regenboog-wimperextensions misschien meer iets voor jou.

Over the top

Wat deze zomer tevens opvalt, is de creativiteit. Als je kijkt naar het gebruik van eyeliner kan het niet gek genoeg. Van felgekleurd tot ver doorgetrokken, zodat er een soort vleugel ontstaat. Maar ook grafische looks vanuit de buitenste ooghoek trekken de aandacht. Zo gaat het ook met wimpers.. Er wordt veel gewerkt met wimperextensions die in een opvallend patroon worden aangebracht. Mascara mag in meerdere lagen of juist in een felle kleur. Wie op wil vallen, kan dat met de trends van deze zomer perfect.

Van de catwalk

Op de catwalk kwamen afgelopen maanden natuurlijk ook al verschillende make-uptrends voor deze zomer voorbij. We schreven toen over de tien volgende trends. Klik hier om het artikel te lezen. 

Gerelateerde berichten