Met het nieuwe seizoen wordt er hard gewerkt achter de schermen en zie je langzamerhand nieuwe data verschijnen van beurzen. Deze beurzen speur ik met veel enthousiasme af naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verzorging en make-up. Ik zie dat er handig ingespeeld wordt op de snel groeiende groep 50-plussers, die een andere manier van verzorging en opmaken nodig heeft.

Ik zie veel ontwikkelingen bij bijna elk merk op het gebied van verzorging en make-up; voor elke leeftijd prachtige producten en voor elk probleem wel een potje. Als je ouder wordt, verliest je huid aan veerkracht, rimpels zijn hiervan het gevolg. Op de 50-plus leeftijd gaan we dat allemaal wel een beetje merken en realiseert men zich dat het roer omgooien toch echt begint. Voor de een wat eerder en de ander wat later. Velen blijven plakken aan dezelfde make-up routine, maar je huid verandert ook met je leeftijd mee. Durf daarom verandering aan te brengen bij je klant! Probeer het eens uit, want met de juiste make-up en technieken kan zij er vijf of zelfs tien jaar jonger uitzien.

Kleine veranderingen in de dagelijkse maquillage kunnen jaren verschil maken. Hoe meer make-up je gebruikt, hoe ouder iemand er uit ziet. Ga bij de 50-plus huid voor zo min mogelijk make-up en houd het zo natuurlijk mogelijk. Make-up is bedoeld om iemand er beter uit te laten zien. Door bepaalde elementen in het gezicht te accentueren, leg je daar de focus op. Bij de 50-plus huid leg je de focus op het verdoezelen van oneffenheden en fijne lijntjes van de huid. Je wilt de ogen meer laten spreken en de oogleden optisch een lift geven, de lippen voller laten lijken en misschien nog een gezond kleurtje op de wangen aanbrengen. Kies bij de oudere huid voor natuurlijke tinten en ga niet te fel, omdat felle kleuren de aandacht kunnen leggen op rimpels en lijntjes en de klant er daardoor ouder uitziet.

Naarmate de huid ouder wordt, is het verstandig om bewust om te gaan met een aantal boosdoeners, zoals roken, de zon, maar ook stress en medicijnen kunnen een uitwerking hebben op de huid. Als visagiste wil ik graag iedereen een mooie make-up geven, maar de basis is een mooie, gezonde huid. Daarom adviseer ik mijn klanten altijd om de huid goed te beschermen en te verzorgen, zodat we straks kunnen spreken over een 60-plus huid!

Dit artikel is geschreven door José Leeuwis.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten