Of we kunnen (blijven) genieten van mooi zomerweer is in Nederland altijd maar de vraag. Dan regent het pijpenstelen en de volgende dag zou het zo maar kunnen dat je opeens smeltend in een hittegolf bent beland. Je kunt je klanten dus maar beter goed voorbereiden op dit wisselvallige weer, zodat jouw prachtige make-up hier niet onder komt te lijden.

Weersomstandigheden

Vocht zoals zeewater, zweet en regen kunnen de make-up behoorlijk verpesten. Dat willen we natuurlijk het liefst helemaal voorkomen of op zijn minst zo lang mogelijk uitstellen. Een voor de hand liggende oplossing is natuurlijk waterproof make-up. 

Voor de lippen zijn de lipstains ideaal! Lipstains bestaan uit een hoog gepigmenteerde vloeistof en zijn verkrijgbaar als een pen, potje, tube of flesje. Doordat het intrekt, blijft de kleur extra lang zitten en daarom ook vaak bestand tegen vocht. 

Maak gebruik van een primer als bescherming voor je make-up. Een primer breng je aan na de dagcrème en voor de make-up. Een primer zorgt ervoor dat de make-up langer op zijn plaats blijft zitten. Het voorkomt ook vervelende korreltjes of randjes die in de make-up kunnen ontstaan. Daarnaast ziet de huid er gladder uit door de siliconen die de primer bevatten. De siliconen vullen rimpels, fijne lijnen en grote poriën op. Voor extra bescherming kun je een setting spray na het voltooien van jouw make-up over het hele gezicht sprayen.

Dat foundation je gezicht beschermt tegen de zon is een misvatting. Door de foundation heen kun je gewoon bruin worden en dus ook verbranden. Het is daarom belangrijk om het gezicht goed te beschermen voordat deze wordt blootgesteld aan de felle zon. Je kunt het gezicht insmeren met zonnebrandcrème, als je deze goed in laat trekken heb je een goede basis voor je make-up, of je gebruikt een van de diverse dagcrèmes met uv-filter en SPF (sun protection factor). Tijdens erg warm weer maak ik zelf persoonlijk als basis alleen gebruik van een getinte dagcrème met SPF 30.

Trends 

Net zoals we het tijdens de lente al zagen, blijven we de nude look veel terugzien deze zomer. Nude skin, nude lips, nude eyes; de natuurlijke uitstraling is gewoon hot. Bij deze look is de basis heel erg belangrijk. Gebruik een dunne laag foundation of geen wanneer dit niet nodig is. Bij een normale huid is vaak alleen camouflage al voldoende om een mooie egale transparante huid te creëren. Het gebruik van zachtroze en bruine tinten zijn heel gepast bij deze zomer nude look. En vervang de blusher bijvoorbeeld voor een bronzer voor een prachtige zomerse glow! 

Een andere trend die er voor mij uitspringt zijn de opvallende lippen. Bij deze look staan de lippen centraal. Hierbij is het belangrijk dat de rest van het gezicht neutraal gehouden wordt. Na de basis zet je alleen de wenkbrauwen aan, de mascara kun je naar keuze zelfs weglaten. Vervolgens poeder je de lippen af. Daarna breng je langs de lippen een dun randje foundation of camouflage in dezelfde huid tint als jouw cliënt aan. Hiermee creëer je vollere lippen. Blend het goed zodat het niet lijkt alsof jouw cliënt een melksnor heeft ;). Hierna teken je een lijntje met een lippotlood in dezelfde kleur als de gekozen lipstick en kleur je de lippen verder in. Poeder nog een keer af zodat de lipstick langer blijft zitten. Bij deze look past een felle opvallende kleur lipstick in rode, oranje of roze tinten. 

Welke zomer make-uptips pas jij toe? Deel ze hieronder.

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten