Pin-up en Smokey Eyes

De wintertrends van 2016-2017 lopen volgens MUA Niels Jansen moeiteloos door richting de zomer van 2017. Hij onderscheidt twee looks: Nude en Colour Blocking, waar de Pin-uptrend onder valt. Tijdens de feestdagen gaan we ook dit jaar voor de smokey eyes. Wat zijn de do’s en dont’s bij deze trends?

Nude

Niels: “Dit is de grootste trend van dit moment, waarbij een natuurlijke, ‘glowing skin’ met een ‘healthy’ uitstraling centraal staat. De huid glanst van gezondheid, maar die gezondheid is wel gecreëerd met een aantal producten en technieken. Door glanzend en mat naast elkaar te laten bestaan, geef je het gezicht dimensie en contrast. Afpoederen is niet meer van deze tijd; tegenwoordig shape en highlight je tot je die mooie ‘J-Lo Glow’ hebt. Glans staat voor rijkdom. Je brengt het aan op de botstructuur en geeft de huid op de juiste plekken een matte finish. Dat benadrukken van de botstructuur doet erg denken aan de jaren 80, waarbij sterke contouren in gezicht, haar en kleding in het oog sprongen. De nude look heeft daarnaast weinig oogmake-up en veel eyeliner. Stijliconen zoals Amy Winehouse en Adele vormen een inspiratiebron voor de ‘eyeliner wings’. Deze look kun je ook omschrijven als Ghetto Chic. Op de lippen breng je een nudetint aan, waarbij je met een liplijntje een klein kleurcontrast maakt.”

Fotograaf en MUA: Niels Jansen

Fotograaf en MUA: Niels Jansen
Model: Corina
Haar: Jerry van Diest kappers

Colour Blocking

“Pink wordt het nieuwe rood. Voorheen zag je veel rood op de lippen gecombineerd met de eyeliner look voor een klassiek thema. Door rood te vervangen door roze, is de Pin-uptrend geboren. Ook andere lipkleuren zoals aubergine en paars horen thuis in de Colour Blocking-trend. Een lastige trend voor Nederlandse vrouwen, omdat zij niet gewend zijn om kleur op hun lippen te dragen en al helemaal niet zulke krachtige kleuren. In Milaan en Londen zie je dit al wel veel vaker. De Colour Blocking-trend grijpt terug naar de jaren 70, wat een baanbrekend tijdperk was voor de vrijheid. Naar die vrijheid zijn we nu weer op zoek. Op de ogen zie je veel kleur, net als op de lippen. Het gezicht is een kunstwerk, maar wel in perfecte mate op elkaar afgestemd door kleurnuances in krachtige, maar ook pasteltinten.

Fotograaf en MUA: Niels Jansen
Model: Isis
Haar: Jerry van Diest kappers

Smokey Eyes

“Tijdens de feestdagen mogen ook dit jaar smokey eyes niet ontbreken. De huid is ook bij deze trend natuurlijk en glanzend, de lippen zijn nude. De smokey eyes maak je met een metallicpoeder in sterke lijnen om dat jaren 80 gevoel helemaal te herbeleven. De wenkbrauwen spelen in elke trend deze winter een prominente rol; ze zijn sterk aanwezig, hebben een opgekamde haarstructuur, zijn slank aflopend en hebben ook weer dat hoekige uit de jaren 80. Met een transparante of gekleurde wenkbrauwgel leg je de opgekamde haren mooi plat.”

Fotograaf en MUA: Niels Jansen
Model: Benthe
Haar: Jerry van Diest kappers

Dit artikel is ook verschenen in Beautyspot.nl print edition, herfst 2016.

Gerelateerde berichten