Making of…

De Beauty Professional maakt vanaf nu haar eigen covers in samenwerking met cosmeticamerken, visagist van de sterren Roberto Dresia en topfotograaf Otto van den Toorn. In het magazine is een ‘making of’ te lezen, waarin precies wordt uitgelegd welke producten er gebruikt zijn en je vindt er een stappenplan zodat je weet hoe je de look creëert. Daar hoort natuurlijk ook een gave video bij van de visagie en de fotoshoot. Tip: check het op onze facebookpagina!

We have a treat for you! Om deze eerste step-by-step variant van de coverlook te vieren, mogen we alle details verklappen van topvisagist Roberto Dresia. Voor de eerste covershoot gebruikte Roberto de cosmetica van IDUN Minerals, het Zweedse minerale make-up merk van leverancier Cosinta. De fotoshoot vond plaats in de studio van Otto. Het model is Marianne de W. Cosinta en Roberto hebben samen deze speciale look bedacht: stijlvol en chique like Kim Kardashian. “De ideale look voor een speciale gelegenheid. Maar niet ‘te’, want je moet wel de eigen schoonheid blijven behouden”, aldus Roberto.

Minerale make-up

Minerale make-up is heel populair  vanwege  de  natuurlijke samenstellingen die zelfs de meest gevoelige  huidtypes  volledig respecteren en  niet  irriteren.  IDUN  Minerals verstopt de poriën niet, maar laat de huid volledig ademen. “Ik noem het een tweede huid. Als je de make-up en dan vooral de poeders goed roterend aanbrengt met de juiste brushes dan wordt het echt een met de eigen huid”, zegt Roberto. De uitzonderlijk milde formules hebben een verzachtende werking op de huid en bevatten van nature  een  zonbescherming  die  vroegtijdige huidveroudering – als gevolg van UV-straling – helpt voorkomen. De producten zorgen ervoor  dat  de verschijning  van  fijne  lijntjes  wordt  verminderd en werken effectief  tegen  (hyper)pigmentatie  en andere zichtbare  tekenen  van  huidveroudering.

Get the look!

1. Roberto begint met een huidverbeteringsproduct voor onder de ogen. “Ik vind dit gewoon een heel fijn product. Je moet het natuurlijk iedere dag gebruiken en dan zorgt het voor minder donkere kringen en een uitgeruste uitstraling. De basis voor een mooie look is een goede huidverzorging.”

2. Daarna start Roberto met de Face Primer genaamd ‘Iris’. “Ik ben echt fan van dit product. Het is een perfecte primer. Je hebt er niet veel van nodig, het smeert goed uit. De kleur is grijs. Dat komt omdat de primer koolstof buffers bevat, een ingrediënt dat bacteriedodend blijkt te zijn op de huid. De grijze kleur verdwijnt zodra deze op de huid wordt  aangebracht  en  transparant wordt. Ikzelf breng het aan met een kwast. Maar je kunt het ook aanbrengen met de IDUN Minerals Dual Sponge. Deze primer is onmisbaar bij het lang behouden van de look. Indien gewenst kun je ook nog de oogprimer gebruiken.”

3. Tijd voor de foundation. “Ik gebruik een poederfoundation die je niet te dik en goed roterend moet opbrengen met de brush. Door de warmte reageren de mineralen en wordt het product één met je huid.”

4. “Na de foundation gebruik ik concealer waar nodig. Ze maken huiddelen waar schaduw op valt lichter en werken samen met de foundation om een egale teint te creëren. Ik breng het aan rondom de ogen en de neus.”

5. “Minerale oogschaduw moet je altijd opbouwen om een intense look te creëren. Ik begin met een lichte kleur en eindig met een donkere. Je blendt de kleuren zodat ze mooi in elkaar overlopen. Ik gebruik hier het IDUN Minerals eyeshadowpalet Lejongap met een range van 4 kleuren.”

6. Oogpotlood wordt aangebracht onder het oog en een eyeliner boven het oog. “Blend zowel boven als onder de lijntjes met een goede oogpenceel voor een mooi effect.”

7. Met Perfect Brows in de medium kleur krijg je een mooie opvallende wenkbrauw. De fijne borstel zorgt ervoor dat je het heel precies kan aanbrengen.

8. De mascara. “In dit geval zwart. De ogen mogen opvallen. Ik gebruik de Silfr mascara met een verlengende minerale formule en rijke,  natuurlijke  pigmenten.”

9. “Als laatste kun je nog compactpowder gebruiken en een blusher. Niet te veel, want we willen voor de cover geen dikke laag poeder zien zitten. En als je op stap bent ook niet.”

10. De lippen worden gestift met een mooie warme kleur, genaamd Stina. “De lippenstift van IDUN heeft een fijne transparante afwerking. De crème-lipstick bevat sterk gezuiverde  minerale  pigmenten,  shea-boter en Noorse bergbraambesolie.”

11.  Als laatste lakken we de nagels met de kleur Bergkristal. De nagellak van IDUN Minerals verzorgt de nagels met amandelolie en bevat de ‘5-vrije’ formule.”

YOU ARE READY TO SHINE!

Gerelateerde berichten