Steeds meer mannen durven te experimenteren met make-up. Dat make-up zogenaamd alleen voor vrouwen, drag queens en homoseksuele mannen zou zijn is grote onzin en nergens op gebaseerd. Ik persoonlijk vind het heel aantrekkelijk als een man aandacht besteed aan zijn uiterlijk en zijn best doet om er verzorgd uit te zien. Niets om je voor te schamen als man. Daardoor verliezen ze heus niet gelijk hun mannelijkheid.

Ook in de geschiedenis zien we dit terug. Make-up werd in het oude Egypte en in de achttiende eeuw al gebruikt door mannen. En wat dacht je? Dat al die mannen die jij in films, videoclips, bladen, op de catwalk en tv voorbij ziet komen van nature zo’n perfecte flawless egale huid hebben? Zij zijn niet speciaal, bijzonder of anders. It’s not magic, it’s MAKE-UP!

De meeste vrouwen dragen make-up om de mooie aspecten van het gezicht te accentueren en de minder mooie kanten te camoufleren. Waarom zouden mannen dit niet kunnen doen? Daarbij is het ook super handig om vermoeidheid of een slechte huid om te toveren tot een stralende huid. En mannenmake-up is heel subtiel en makkelijk aan te brengen. Je hebt helemaal niet veel make-up nodig. Geen kleurenfestijn en geen lagen plamuur, geen paniek. De bedoeling is ook dat je het niet ziet, je brengt in feite een basismake-up aan. Lees hier mijn tips voor de mannenmake-up.

Reinigen en hydrateren

Een mooie make-up begint altijd met goede huidverzorging. Tegenwoordig zijn er verschillende huidverzorgingsproducten van diverse merken speciaal voor mannen op de markt. Dus adviseer je mannelijk klant om in ieder geval s’ochtends en s’avonds het gezicht te reinigen met bijvoorbeeld een tonic of facewash en te zorgen voor voldoende voeding, vocht, bescherming en verzorging door het aanbrengen van een dag/nacht-crème. Hij kan het eventueel nog afmaken met een oogcrème voor de zeer gevoelige huid onder de ogen. Nu heeft hij een goede basis voor de make-up.

Concealer

Begin met het aanbrengen van de concealer onder de ogen. Je hebt hier niet veel van nodig, breng deppend met je vingertopje de concealer aan onder de ogen en smeer dit zachtjes uit tot dat het versmelt met de huid. Een concealer zorgt voor een open en frisse blik en verbergt wallen en bijvoorbeeld donkere kringen onder het oog. Je kunt het beste een consealer nemen in een kleur die 1-2 tinten lichter is dan de eigen huidskleur.

Foundation

Vervolgens breng je een dun laagje foundation aan. Voor de juiste kleur foundation smeer je een klein beetje foundation uit aan de zijkant van het gezicht. Je hebt de juiste kleur te pakken als de foundation zich versmelt met de eigen huidskleur en je deze dus niet meer ziet (en vertel hem dit ook).

Afpoederen

Voorkom een glimmend gezicht op jouw man en poeder de huid af voor een matte finishing touch. Om de mannelijke vormen, zoals bijvoorbeeld een kaaklijn, wat meer te accentueren kun je het gezicht wat shapen door poeder in een donkere kleur te nemen en daarmee schaduw te creëren op bijvoorbeeld de kaaklijn.

Ogen

Om de ogen een subtiele vriendelijke en intense blik te geven kun je het beste de mascara en het oogpotlood in de kleur bruin nemen, mits hij dit wil natuurlijk. Dit omdat zwart wat hard over kan komen. Alhoewel ik het zwarte à la Johnny Depp ook erg sexy vind ;). Ga met een bruin oogpotlood ook even over de wenkbrauwen heen om deze ook iets meer kleur te geven.

Lippen

Je kunt een dun laagje lippenstift aanbrengen in een lichtpaarse tint en deze afpoederen totdat de kleur licht genoeg is dat het lijkt op een natuurlijke tint. Dit is vaak wel weggelegd voor de meer avontuurlijke mannen. Je kunt ook voor een transparante of roze tint lippenbalsem gaan voor kissable lips. Zo simpel is het, het verschil is subtiel maar zeker aanwezig!


Durft je klant het toch nog niet helemaal aan maar is hij wel nieuwsgierig? Probeer dan eens alleen een getinte dagcrème om hem het verschil te laten ondervinden.
Laat de mannen zichzelf lekker uitleven! ….En vrouwen leef je uit op jullie mannen ;).

Groet,
Esmae

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten