De tijd dat mannen geen make-up gebruiken is allang verleden tijd. Tegenwoordig bestaan er zelfs speciale mannen make-uplijnen. En, neem van mij aan dat daar door iedere soort man gretig gebruik van wordt gemaakt!

Onzichtbare flash make-up

Zo heb ik al voor menig bedrijf workshops aan mannen gegeven. Ik laat ze zien hoe je in een korte tijd jezelf een flash make-up kunt geven, zonder dat het opvalt. Denk aan beauty balms, bronzers en bronzing powders. Maar, alles begint natuurlijk bij de basis. Een lekkere scrub en daarna een dagverzorging en oogcrème of -serum doen wonderen voor de mannenhuid.

Tegenwoordig zijn er dan ook veel mannenlijnen qua huidverzorging op de markt. Ook de wenkbrauw wordt op een mannelijke manier mooi in shape gehouden. Mannen kunnen deze eventueel met een wenkbrauwgel in toom houden.

Eigenlijk is ook de man er achter gekomen dat een verzorgde en mooie huid meer verkoopt en dat het dus voor de zakenman een musthave is om goed te scoren. Dat verklaart de grote vraag naar deze workshops.

Spieren uit een potje

Ook bij shoots maak ik veel mee als het om mannenmake-up gaat. Zo heb ik al meerdere keren spieren (broodjes) moeten tekenen, shapen en aanzetten, met schaduwkleuren en highlights. Op de foto’s lijkt het dan net alsof deze man mega getraind heeft.

Je snapt dat veel modellen het jammer vonden als ze daarna onder de douche stapten en hun buikspieren door het doucheputje zagen spoelen.

Superleuk is het om met de juiste shape-poeders nieuwe contouren te maken en alle mannelijke, stoere, vierkante mannenlijnen omhoog te halen. Natuurlijk mag je voor sommige shoots nooit te veel laten zien dat een man ook make-up op heeft, dus het is de kunst om dan zo natuurlijk mogelijk te werken.

Niels gebruikt chocola als make-up bij model Noud

Groeiende markt

Ik weet uit onderzoek dat mannen veel trouwer zijn als het om vaste productverkoop gaat dan vrouwen, dus als het product op is blijft hij bij zijn succesformule. Vandaar dat de mannenmarkt op make-upvlak en verzorging voorlopig nog lang niet uitgegroeid is. Sterker nog: het zal in de toekomst een steeds grotere plek innemen in menig mannenbadkamer.

Gerelateerde berichten