Visagie is een prachtig vak dat heel veel goede professionals telt. Visagisten die geïnvesteerd hebben in professionele opleidingen en er hun werk van hebben gemaakt. Visagisten die met passie gaan voor prachtig werk, hygiëne en een goede naam. Ze vragen eerlijke prijzen, waarbij wel rekening houdend met het afdragen van btw, pensioenopbouw, verzekeringen en andere bedrijfskosten.

Oneerlijke concurrentie

Helaas is er ook een groep mensen die zich uitgeeft als visagist, maar vaak niet eens een gedegen opleiding heeft gevolgd. Zij hebben wat geoefend op vriendinnen en zien opeens een leuke manier om geld te verdienen. Natuurtalenten daargelaten, want echt, die zijn er ook.

Dit moet iedereen natuurlijk helemaal zelf weten, want uiteindelijk is het toch de kwaliteit van je werk wat maakt of je klanten hebt of niet. Het grote probleem is alleen dat zij vaak niet eens zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dus alle extra kosten niet hebben. Zij doen de visagie er vaak gewoon voor de leuk bij. Zij kunnen zich dus ook veel goedkoper aanbieden en kapen zo de opdrachten voor de neus van de professionele visagist weg. Ook zijn zij veel vaker geneigd om het puur voor de publicatie te doen, zodat de klant niet hoeft te betalen.

De markt wordt verziekt

De markt wordt op deze manier flink verziekt en het wordt steeds moeilijker om er echt fulltime je geld mee te verdienen. Je ziet het niet alleen gebeuren bij bruiden, maar in de gehele industrie, dat mensen steeds minder geld willen betalen voor visagisten.

Waarom goed betalen als het ook veel goedkoper kan? Het is zo zonde van dit prachtige vak! En wat te denken van de professionals die er echt van moeten leven, alle rekeningen, verzekeringen en zelfs hun pensioen van moeten betalen.

Laat je niet gek maken

Onthoud goed dat Visagie een beroep is en dat je er gewoon goed voor betaald dient te worden, net als elk ander beroep. Verlaag je hierdoor niet door ook maar onder je prijs te gaan zitten. Kwaliteit laat zich betalen en gelukkig zijn er genoeg klanten en bedrijven die weten dat kwaliteit geld kost. Sta er boven en ben die professional. Vraag wat je waard bent en bovenal geniet van het mooie vak en je geweldige opdrachten.

Dit artikel is geschreven door Bianca van Zon, visagist.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten