Aan het einde van het jaar blikken we alweer vooruit op de make-uptrends voor de lente en zomer van 2017. Eerder dit jaar gaf New York Fashion Week een voorproefje op wat komen gaat. Wat zijn de trends op make-upgebied volgens de designers van New York Fashion Week?

1.Donkere lippen

Donkere lippen blijven een statement maken op de catwalk van DKNY. Alhoewel het voor veel consumenten nog steeds een spannende keuze blijft, kunnen we ook in de zomer van 2017 niet voorbijgaan aan de donkere lipsticks en lipglosses. Voor een extra wow-factor, voeg je ook wat glitters of shimmers toe aan de kleur.

2.All natural

De ‘all natural look’ is eveneens een blijvertje volgens designers Tracy Reese, Jeremy Scott, Zac Posen en vele anderen. Hiermee wordt de natuurlijke schoonheid van de vrouw geaccentueerd. Zachte kleuren zoals roze, oranje en lila zijn favoriet op de ogen. Het shapen van het gezicht staat centraal.

3.Krachtige lijnen

Deze winter mag de eyeliner voor een krachtige ooglook niet ontbreken. Ook in de zomer van 2017 blijven we de ogen omlijsten met kaders en wings. Onder andere te zien op de runway van Phillip Lim en Prabal Gurung. Voor de zomer mogen de lijnen in een opvallende kleur; Christian Siriano kiest voor turquoise.

4.Back to the 60’s

Retrostijl pasteltinten sieren de lippen komende zomer als het aan ontwerper Thom Browne ligt. Snoeperige kleuren zoals babyblauw geven een knipoog naar de jaren 60.

5.Futuristisch metallic

Metallic goud-, brons- en zilvertinten op de ogen geven een futuristische look en zijn volgens Custo Barcelona dé trend voor de zomer.

6.Lippen én ogen

Waarom kiezen voor eyecatching lippen óf ogen? Caroline Herrera gaat voor donkere smokey eyes komende zomer, gecombineerd met sexy rode lippen.

7.Pastels op de ogen

De jaren-60-look was bij veel ontwerpers favoriet voor de zomer van 2017. Jill Stuart geeft er een eigen draai aan en kiest voor pasteloranje en -paars met een metallic twist op de ogen.

8.Statement lippen

Ook Jason Wu kiest, net zoals Caroline Herrera, voor opvallend rode lippen. Hij houdt de oogmake-up neutraal. Cushnie et Ochs en Creatures of Comfort geven de lippen eveneens alle aandacht, maar dan in een catchy fuchsiatint.

9.Wenkbrauwen

Of je nu kiest voor een retro jaren-60-stijl, statement lippen, een nude look of smokey eyes, de designers zaten bij één element volledig op dezelfde lijn: de wenkbrauwen mogen zwaar en aanwezig zijn. De wenkbrauwharen worden prachtig gestyleerd in een mooie vorm, opwaarts gekamd en als finishing touch voorzien van een gekleurde of clear wenkbrauwgel.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten