Op de algemene ledenvergadering van de BTP van 29 mei 2024 zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd. Marco Kronenburg van MSK-Podiamed, Manu Swevers van Gharieni Nederland en Sico Beljon van Chi Natural Life. De opening in het bestuur ontstond doordat Jan Zwoferink, voorzitter van het bestuur van de BTP, en Duco van Keimpema en Bob Schwering aftraden wegens het bereiken van einde benoemingstermijn.

Het nieuwe bestuurslid Marco Kronenburg, oprichter en eigenaar van MSK-Podiamed, is ruim vijftien jaar lid van Beauty Trade Professionals. Zijn keuze om zich kandidaat te stellen als bestuurslid heeft hij weloverwogen gedaan en goed over nagedacht. Hij heeft zich door de andere bestuursleden en verenigingsmanager Maddy Weide eerst goed laten voorlichten om te kijken of hij in het bestuur zou passen en daar op een passende manier uitvoering aan zou kunnen geven. “De BTP is een vereniging van serieuze leveranciers, waarin ik in de huidige situatie nog wel uitdagingen zie. Daarvoor moeten nog wel enkele stappen genomen worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken”, aldus Kronenburg.

Manu Swevers is binnen Gharieni, het bedrijf dat door zijn vader werd opgericht, verantwoordelijk voor de Benelux. Een aantal jaren geleden volgde hij Kurt Thomassen op en gaf een nieuw gezicht aan Gharieni Nederland. Sinds september 2022 heeft Gharieni Group Bentlon overgenomen om het productassortiment verder te spreiden. “Hoewel mijn focus op de Benelux ligt, ga ik wel regelmatig mee naar internationale beurzen en de ideeën die ik daar op doe, kunnen hier goed gebruikt worden”. Manu is nog maar net 30 jaar en opgegroeid met digitalisering, waarbij ook AI. Met zijn technische achtergrond, en dan voornamelijk op het gebied van nieuwe technologieën, heeft hij enorme zin om zijn steentje bij te dragen binnen het bestuur!

Sico Beljon werkt al een tijd bij het bekende bedrijf Chi Natural Life, maar eerder dit jaar werd het directeurschap door vader Ton Beljon overgedragen aan beide zoons. Na zijn studie Commerciële Economie, startte Sico in de buitendienst van het bedrijf om zich alle facetten eigen te maken. “Ik heb veel zin om samen met de andere bestuursleden een nieuwe impuls aan de vereniging te geven en ik zit dan ook vol met ideeën!”

V.l.n.r.: Marco Kronenburg, Sico Beljon, Sietske Leenstra, Erik Ceelen en Manu Swevers

Gerelateerde berichten