Een gezicht kun je als visagist corrigeren en verfraaien door te spelen met licht en donker. Eerder schreef ik in het artikel Make-uptechnieken uitgelicht over een aantal make-uptechnieken waarmee je contrasten in het gezicht kunt creëren. We kunnen er één aan toevoegen: draping. Volgens designer Marc Jacobs is draping het nieuwe contouren.

Blush

Door contrasten in een gezicht te creëren kun je een gezicht vormgeven. Denk aan de technieken highlighten, shapen of contouren. Je kunt op die manier extra aandacht vestigen op de beste punten in het gezicht en oneffenheden verdoezelen. Draping houdt in dat je het gezicht vorm geeft met behulp van blush; je kleedt het gezicht als het ware aan met twee verschillende kleuren rouge.

Comeback

De Amerikaan Way Bandy was MUA van celebrities zoals Elizabeth Taylor en Cher. Hij introduceerde de techniek waarbij de natuurlijke botstructuur in het gezicht wordt gevolgd (bekend als ‘the draping of the face’). Zoals elke trend weer terugkomt, gaf Marc Jacobs onlangs opnieuw bekendheid aan de draping techniek. ‘Blush is back again and is making a statement!’

Liften, vormgeven, volume of balans

Draping is anno 2017 dé manier om blush te gebruiken, volgens de MUA van Marc Jacobs Beauty Division. Je verandert de gezichtsvorm met kleur en gebruikt de blush om de contouren van het gezicht te bekleden (drapen) en op die manier te bereiken wat je wilt: liften, vormgeven, volume toevoegen of het gezicht in balans brengen.

How to?

Je hebt twee kleuren blush nodig: een lichte kleur en een donkerdere kleur. Je gebruikt de blush net als een contourstick, maar nu dus met kleur. Er zijn vijf technieken:

1. Liften

Blend de twee kleuren en breng ze aan op het jukbeen. Vervaag de kleur langs het jukbeen, de kaaklijn en de nek. Breng de kleur eventueel ook aan van het oog naar de slaap.

2. Vormgeven

Gebruik de donkerdere kleur blush net onder de appeltjes van de wangen om het gezicht minder rond te maken en een ovale vorm te creëren. Blend de lichtere kleur over de donkerdere kleur én net erboven om de blush een zachtere toon te geven.

3. Volume toevoegen

Blend de twee kleuren en breng ze aan op de appeltjes van de wangen. Deze manier van drapen oogt het natuurlijkst.

4. Gezicht in balans brengen

Blend willekeurig de lichtere en de donkerdere kleur blush ter hoogte van de wenkbrauw bij de slapen, op de neusbrug, op het puntje van de kin en van de oorlellen naar beneden langs de zijkanten van de nek.

5. Subtiele manier van drapen

Wil je voorkomen dat er een kleurenbom is geëxplodeerd in het gezicht? Gebruik dan de lichtere kleur blush als highlighter op de jukbeenderen en de donkerdere tint net eronder voor een subtiel draping effect.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten