Over twee dagen is het zover. Dan valt de nieuwste editie van Vakmagazine De Beauty Professional in de brievenbus. Wellicht heb je de sneakpreview al gezien op onze Instagram en Facebook pagina’s. Zonder alles te verklappen, hier een paar mooie headlines.

Ready for summer: Ontharen
Het is weer zomer en dan willen klanten niet dat haren op hun benen, bikinilijn of armen zichtbaar zijn. Ze hebben verschillende mogelijkheden om ongewenste haargroei te laten behandelen in de salon. Tijdelijke en definitieve oplossingen zijn mogelijk. In de zomer zullen vooral de tijdelijke oplossingen worden ingezet. Maar in dit openingsartikel een compleet overzicht van de mogelijkheden van ontharen en interviews met schoonheidsspecialisten die met verschillende technieken en/of apparatuur werken.

Candying
Om nog even in het ontharen te blijven… een van de methodes is sugaring. En deze editie een uitgebreid interview over Scandinavian Skin Candy. Ontharen met suikerpasta, body sugaring, gebeurde tot twee jaar geleden nog niet zoveel in Nederland. Al jaren worden er hier zogeheten ‘waxsalons’ geopend. In Scandinavië gebeurt hetzelfde, ook daar zien we veel shops gespecialiseerd in ontharing, met dit verschil: (body)sugaring is de nummer 1. En niet zonder reden. Ilse Elbers, sinds 2017 importeur van het Finse Scandinavian Skin Candy, is vastberaden ook in Nederland en België de nummer 1 te worden. In dit artikel lees je over het merk, de voordelen voor jouw salon en cliënt, en laten we zien hoe ‘candying’ in zijn werk gaat, zowel in beeld als in film!

Bevat geen… 
Onze vaste column over actieve ingredienten, Jan Zwoferink, besloot dit keer een andere insteek te kiezen. Een actuele insteek, want binnenkort mogen leveranciers geen reclame meer maken met wat er ‘NIET’ in hun producten zit. Lees over de wijzigingen in de wet en de mening van deze expert in ingredienten.

Interview
Evelien Leijten van evelien résidence de beauté in Ulvenhout, wie kent haar niet? Ze is al jaren in de picture als ambassadeur van de beautybranche en al tientallen keren geïnterviewd door vakbladen, publieksbladen en zelfs televisieprogramma’s. Een vakvrouw die altijd het beste uit zichzelf, haar team, haar onderneming en haar klanten wil halen. Ze won onlangs haar derde (!) Beauty Award in de categorie ‘grote’ Schoonheidssalon van het jaar. Evelien schrijft maandelijks een column in het vakmagazine en op Beautyspot.nl. Ze geeft tips over ondernemen, maar schrijft haar column vooral ter inspiratie voor alle schoonheidsspecialisten. Is alles al over haar geschreven? Misschien wel. Maar laat je door dit artikel gewoon maar inspireren.

Pigmentmetingen
Lorette van’t Hoff van Absolu Beauté vertelt in deze editie alles over pigmentmetingen en waarom het een onmisbare tool is bij de bepaling van hoeveel actief melanine zich in de huid bevindt. Welke voordelen bieden pigmentmetingen in de praktijk? Waarom zou je pigmentmetingen uitvoeren? En bij welke behandelingen biedt het uitkomst?

Zonnebrandcrème, vitamine D en huidkanker
Ook het dermatologie artikel van Carla Uppelschoten is weer in deze editie te vinden. Dit keer over het gebruik van zonnebrandcrème, vitamine D en huidkanker. “Voor huidkanker zoals basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom is zonexpositie een belangrijke risicofactor. Toch is zonlicht niet alleen maar slecht voor een mens. Het belangrijkste gunstige effect van zonlicht is de aanmaak van vitamine D. Zonlicht is voor mensen in Nederland zelfs de belangrijkste bron voor vitamine D. Het is gebleken dat er een verband bestaat tussen blootstelling aan zonlicht en een lager risico op darm-, prostaat- en borstkanker en non-Hodgkin lymfoom. Laboratoriumexperimenten tonen aan dat deze vormen van kanker worden geremd door vitamine D. Derhalve is het aannemelijk dat zonlicht (waardoor vitamine D wordt verhoogd) belangrijk is. Korte blootstelling van een groot oppervlak is te prefereren boven een langdurige blootstelling van een klein oppervlak, omdat bij het eerste meer vitamine D wordt aangemaakt. Lastig is dat tijdens de felle zonuren (11:00 uur –
15:00 uur) zowel het risico op huidkanker verhoogd is, maar ook de aanmaak van vitamine D het meest is.” Meer weten? Zorg dan dat je dit nummer niet mist!

Mis ‘m niet!
Dit en nog veel meer, vind je dinsdag in jouw brievenbus! Geen ANBOS lid en nog geen abonnee? Mis geen editie meer en abonneer je hier: abonneren.

Veel leesplezier!

Gerelateerde berichten