Instagram zet een opvallende trend in de spotlights: Feather Brows. Wat begon als een grapje van een Finse MUA, is door consumenten en visagisten wereldwijd opgepikt als dé nieuwste trend.

MUA Stella Sironen

Stella Sironen is een creatieve MUA uit het Finse Helsinki. Haar signature looks bevatten vooral veel regenboogkleuren, glitter en fijne lijnen. Ze maakt de prachtigste creaties en niets lijkt voor haar te gek: van artistieke eyeliner-looks tot glitterbommetjes over het hele gezicht. Haar make-up looks zijn meer kunstwerken dan echt draagbaar voor consumenten, maar inspirerend zijn ze zeker! Je verwacht haar werk bijvoorbeeld bij shows of in magazines. Met bijna 66.000 volgers op Instagram blijft ze niet onopgemerkt en gaan haar creaties de hele wereld over. Je kunt Stella Sironen volgen op Instagram via stella.s.makeup.

Van grapje tot hit

Wat begon als een grapje heeft Instagram inmiddels veroverd. Stella’s Feather Brows blijken een ware hit. Of je het nu mooi vindt of vreselijk, het is in ieder geval weer iets nieuws. Critici betwijfelen of deze look echt door gaat zetten, maar Instagram bewijst dat de Feather Brows al aardig op weg zijn. De Feather Brow lijkt op een duizendpoot omdat de gescheiden wenkbrauwharen doen denken aan de pootjes van dit beestje.

How to?

Op YouTube vind je tutorials over hoe je de Feather Brow creëert. In onderstaand filmpje kun je zien dat er flink veel lijm op de wenkbrauwen wordt aangebracht met een borsteltje om de haartjes te scheiden naar boven en onder. Op deze manier blijven de haartjes mooi in model zitten, maar is lijm wel zo goed voor de huid? Het restant van de lijm verwijder je met een watje of wattenstaafje. Het is niet handig om eerst je foundation en oogmake-up aan te brengen, want die blijven niet mooi zitten tijdens het proces.

Variaties

Heb je de Feather Brow onder de knie? Gebruik dan je creativiteit om echte eyecatchers te maken van de wenkbrauwen! Stella tekent bijvoorbeeld pauwenveren tussen de haartjes of vult de wenkbrauwen op met steentjes en glitters. Met alle festivals die Nederland deze zomer organiseert, wordt dit misschien wel dé festival look van 2017?

Wat denk jij: gaat deze trend Nederland veroveren?


Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten