Het versieren van de oren anno 2016 gaat verder dan het inhangen van oorbellen, -knopjes en -hangers. Het lijkt alsof er geen beperkingen meer zijn bij het creatief uitvoeren van het vak van Make-up Artist; de nieuwste hype is namelijk het aanbrengen van oormake-up. Op Instagram en Pinterest delen nationale en internationale MUA’s enthousiast foto’s met hun visie op deze nieuwste make-uptrend. Is oormake-up dé beauty trend van dit moment?

Nieuwe trend?

Maar, is deze trend eigenlijk wel zo nieuw? Designer Anthony Vaccarello startte de trend met zijn fashion show tijdens Paris Fashion Week in september 2014, waar hij zijn collectie van Spring/Summer 2015 toonde. Hij stuurde zijn modellen de runway op met een leuk en vernieuwend accent op de oren. Exact een jaar later nam Louis Vuitton het stokje over tijdens zijn show in september 2015 voor de trends van Spring/Summer 2016. Inmiddels is de oormake-uptrend overgenomen door MUA’s op Instagram en Pinterest en gaan de sociale platforms los op deze nieuwste trend.

Credits: Anthony Vaccarello

Is ‘ear art’ het nieuwe nail art?

Met oormake-up geef je de oren een extra accent door de oorlelletjes of de volledige oorschelp te voorzien van make-up. Deze make-up varieert van zilver en zwart tot neonkleuren en pastels, van matte poeders tot glanzende metallicproducten. Is ‘ear art’ straks volledig geïntegreerd in het aanbod van de MUA, net als nail art bij de nagelstylist?

Credits: Louis Vuitton

‘Ear art’-salon

Met deze nieuwste trend wordt make-up aanbrengen niet langer beperkt tot het gezicht en decolleté; ook de oren worden gebruikt als canvas. Zal deze nieuwste hype ook Nederland veroveren en lopen we in de zomer van 2017 allemaal met een oormake-upje? Zouden er speciale producten op de markt komen waarmee de MUA de oormake-up aan kan brengen bij haar klanten? Toen een aantal jaar geleden wimper- en wenkbrauwextensions populair waren in Amerika en de eerste ‘eye bars’ openden, was het slechts een kwestie van tijd totdat deze trend overwaaide naar Nederland. Wat denk jij: openen er straks ook speciale ‘ear art’-salons?

Credits: MUA Danka Topalovic

Credits: MUA Violette uit Frankrijk

Gerelateerde berichten