Hier word ik altijd blij van: onderweg naar een van mijn celebs om haar mooi te maken voor een filmpremière in het prachtige Theater Tuschinski in Amsterdam. Met mijn ‘pop-up make-up store’ in de achterbak van mijn auto rijd ik door de stromende regen naar haar huis. Dat vind ik één van de leukste kanten van mijn vak: op weg gaan en ergens in het land een make-upklus doen. We hebben van tevoren natuurlijk al uitgebreid met elkaar geappt om de look door te nemen, foto’s uitgewisseld, keuzes gemaakt over de hairstyle en natuurlijk het klapstuk van de avond: de avondjurk!

Ze ontvangt me met thee en hartelijkheid. De prachtige mat rode avondjurk hangt aan de spiegelkast. Ik zet mijn spiegel en licht neer en pak mijn make-up en haarspullen uit. Ik creëer mijn eigen plekje – op ik weet niet meer hoeveel plekken in de wereld – en voel me direct thuis in mijn eigen zwart en zilveren winkeltje! Met beleid stal ik mijn mooie kwastenset en prachtige foundations en poeders op basis van rijstpoeder uit. Voor vanavond ga ik gebruik maken van de bronsgouden glans eyeshadow van mijn favoriete Franse merk.

We gaan lekker rustig voor zitten en beginne met de collageen primer op de huid. Vervolgens ga ik het haar bewerken voor het avondkapsel. Dat betekent goed volume maken en de juiste krul aanbrengen zodat ik het straks naar ons beider tevredenheid kan stylen. Wat zou ik toch zijn zonder de juiste producten?! Als de krullen afkoelen begin ik aan de make-up: alle oneffenheden wegwerken en de gezichtsverhoudingen optimaal laten uitkomen. Wist je dat ik ook altijd shape met mijn foundation kleuren? Als ik aan de oogschaduw begin zie ik in de spiegel haar blik. Glanzend en stralend is haar spiegelbeeld, mijn vaktechniek heeft zijn werk al gedaan. De oogmake-up, de wimpers en het kapselgeven extra glamour aan een volmaakt gezicht.

Samen kiezen we de juiste kleur voor de lippen en kijken kritisch naar het geheel. Ja knikken we! De jurk kan aan. Tevreden bekijken we het totaalbeeld in de spiegel van haar grote kast. Welke tas erbij? Deze of deze? Collier om de hals en nee… toch maar een gaatje lager. Precies op tijd zijn we klaar, want vijf minuten later belt de taxichauffeur aan!

Tine van Oorschot

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten