Dermaroller®

Artikelnummer: 1df342acb5c0 Categorie:

Beschrijving

Wat maakt de Dermaroller® zo bijzonder?

de De Dermaroller® therapie is een micro-chirurgische needling behandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid. Deze therapie, ook wel de Collageen Inductie erapie (C.I.T.) genoemd, is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies. Het kan enkel veilig worden uitgevoerd met gecerti ceerd medisch materiaal. Bij Dermaroller® behandelingen wordt gebruik gemaakt van steriele disposable materialen die zijn gecerti ceerd volgens ISO 13485.

Micro Needling wil zeggen: zonder grote druk, fijne microkanaaltjes en microwondjes veroorzaken, zonder het stratum corneum te schaden en op deze manier een natuurlijk herstelproces in te zetten. Micro Needling Therapy is een medisch gegeven, ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies.

Dermaroller is tot stand gekomen na veelvoudige studies en het opvolgen van bepaalde fysische regels uit de natuurkunde. Hierdoor is de originele Dermaroller op dit moment als enig micro-needling systeem in Europa, opgenomen in het ISO 13485 bestand voor medisch materiaal en originele CE goedkeuring. (Bij sommige fake rollers staat CE voor China Export).

Resultaten

De Dermaroller® therapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidtextuur bij onder andere acne en atro sche littekens, grove poriën, brandwonden, verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in aangezicht en decolleté. Op het lichaam is de behandeling zeer geschikt voor striae en littekens.

Onze medical Dermaroller® met 9 rijen bevat 162 microscopisch kleine naaldjes van chirurgisch staal en verschillende lengtes. Het paradepaardje is de 2.5mm roller die speciaal voor het behandelen van brandwonden is ontwikkeld en uitsluitend in een steriele omgeving, dus door artsen gebruikt kan en mag worden.

Bloedvaatjes worden aangeprikt zodat er bloedplaatjes vrijkomen die op hun beurt groeifactoren vrijlaten die de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleren. Dit is een natuurlijke herstelreactie van de huid. Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingrediënten en werksto en op te nemen. Tegelijkertijd betekent dit, dat u zeer kritisch moet zijn in hetgeen u op uw huid gebruikt. Dermaroller® beschikt over een serie producten die het proces rondom microneedling ondersteunen en speciaal hiervoor is ontwikkeld. Laat ook hier uw C.I.T.-therapeut u adviseren. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na zes tot acht weken op zijn top zijn.

Een vervolgbehandeling met de Dermaroller® zal op zijn vroegst na 6 weken plaatsvinden. Zo krijgt de huid tijd volledig te herstellen, waardoor een vervolgbehandeling ook weer beter zal aanslaan. Het gemiddeld advies is drie behandelingen voor het optimale resultaat. Bij diepere littekens en a fhankelijk van het herstelvermogen van de huid, kan dit mogelijk vijf à zes behandelingen zijn, maar altijd met een ruime tussenperiode.