Zoals jullie weten zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten make-up en diverse merken op de markt. Het lijken er ook steeds meer te worden. Het kan daarom lastig zijn om te kiezen met welke make-up je wilt gaan werken. De meeste visagistes maken gebruik van professionele make-up, maar wat is dit precies? Wat is het verschil met reguliere make-up en waarom is het beter?

Wat is professionele make-up?

Professionele make-up is eigenlijk simpel gezegd make-up samengesteld voor en door make-up artists. Het is make-up speciaal ontwikkeld voor mensen uit het vak en is geschikt voor professioneel gebruik. Er wordt daarom extra zorg en aandacht besteed aan het samenstellen ervan. Ook wordt er rekening gehouden met verschillende omstandigheden waarmee je te maken kunt krijgen. Zo kun je het gewenste resultaat behalen en het beste uit jouw make-up halen.  

Pigment 

Vroeger toen ik als puber nog aan het experimenteren was met make-up, irriteerde ik mij altijd aan oogschaduw wat in het doosje een prachtige felle kleur had en eenmaal aangebracht op het oog, was er niets meer van over. Of dat je letterlijk de oogschaduw poederdeeltjes van jouw ooglid zag vallen. Blenden kon ook niet want je veegt de oogschaduw dan alleen maar nog meer weg totdat het helemaal verdwenen is. Dit soort gedoe heb je dus niet met professionele make-up, lieve mensen! Want professionele make-up is vaak hoog gepigmenteerd zodat de kleuren goed uitkomen, het makkelijk mengt en de make-up is ervoor gemaakt om lang en mooi te blijven zitten. Zo kun je eindeloos de meest prachtige kleuren door elkaar heen blenden zonder problemen.

Studiolampen

Je staat als visagist vaak jouw cliënten op te maken voor een spiegel met lampen of je kunt te maken krijgen tijdens een fotoshoot met studiolampen. Goed licht is essentieel maar die warme lampen kunnen er ook voor zorgen dat jouw prachtige make-up gaat smelten. En dat moeten we natuurlijk niet hebben. Professionele make-up is vaak bestand tegen verschillende temperaturen en dus ook tegen bijvoorbeeld hete lampen. Ideaal!

Schadelijke stoffen in make-up 

Het is goed om je er van bewust te zijn dat er veel make-up word verkocht waar schadelijke stoffen in zitten verwerkt. Ingrediënten zoals bijvoorbeeld parabenen, alcohol en parfum. Deze make-up is overal te koop en zelfs bekende merken waarvan je het niet verwacht, maken gebruik van deze giftige ingrediënten. Je kunt het beste hier zelf verantwoordelijk in nemen en goed opletten wat je op jouw eigen gezicht en op die van jouw cliënt smeert. De kans is namelijk klein dat de verkoopster in de reguliere drogisterij je hierop zal wijzen. Dit is meestal uit onwetendheid en omdat we nou eenmaal in een commerciële wereld leven waar vaak geld boven gezondheid staat. Je zou ook eens als alternatief professionele minerale make-up kunnen proberen. Deze make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen en is vrij van parfum, alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. 

Professionele make-up

Toen ik begon met mijn werk als visagist vond ik het erg lastig om te kiezen met welk merk ik zou gaan werken. Voor mij is het belangrijk dat de make-up prettig is om mee te werken, er zo min mogelijk schadelijke stoffen in zitten verwerkt en dat de make-up van goede kwaliteit is. Ik heb het mijzelf daarom maar gemakkelijk gemaakt en werk ik uiteindelijk met diverse merken maar wel uitsluitend met professionele make- up. Reguliere make-up is misschien goedkoper maar ik ben van mening dat zodra je het gaat gebruiken, je merkt dat je ermee niet het gewenste resultaat kunt behalen. Ook steeds meer consumenten maken de keuze om over te gaan op professionele make-up voor eigen gebruik. Ik kan het alleen maar aanraden.  

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten