Vanaf vandaag is het mogelijk dat visagisten in Nederland zich inschrijven voor de wedstrijd van de 12e editie van De Nederlandse Make-up Awards tijdens de Beauty Salon Dimension. Het thema van dit jaar is: ‘Retro Vintage Fashion Make-up’. De opdracht luidt: Ontwerp een retro look, geïnspireerd op een van de grote modes uit de geschiedenis en presenteer je model in bijpassende outfit en accesoires. Deze eclectische make-up en styling vind zijn inspiratie in het verleden, maar heeft een moderne 2011 touch and feel. 

Op basis van ingezonden foto’s worden de genomineerden geselecteerd. Tevens wordt gevraagd een lijst met gebruikte materialen te overleggen. De genomineerden moeten op de dag van de uitreiking hun creatie nogmaals maken op het podium. De jury (deskundigen) beoordeelt die dag het werk, de werkwijze en het eindresultaat. Inschrijven voor de westrijd kan vanaf vandaag op de website van De Nederlandse Make-up Awards.

Ook zal dit jaar de Aanmoediging Award worden uitgereikt. Het thema voor deze wedstrijd is: Hollywood Filmpremière waarbij de filmstar zich in gezelschap van een partner op de rode loper zal presenteren.  Aanmelding voor de Aanmoediging Award kan via de ANBOS en Kwaliteitcentrum UV.

De Nederlandse Make-up Awards is een initiatief van de stichting Foundation die visagisten en make-up artists uitdaagt op het gebied van creativiteit, professionaliteit en perfectie ter bevordering van het professionele
imago van de branche visagie. Samen met de ANBOS en het Kwaliteitscentrum UV heeft De Stichting Foundation ook het doel examenkandidaten een kans te geven, om zich voor een breed publiek te presenteren en om deze groep visagisten te stimuleren.Van de deelnemende scholen aan het Branchediploma Visagie 2011 wordt door de branche-assesor van het Kwaliteitscentrum UV per school de beste examenkandidaat geselecteerd.Uiteindelijk zullen 10 genomineerde deelnemers op zaterdag 24 september strijden om de Aanmoediging Award 2011.

Gerelateerde berichten