Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Met make-up kun je de gezichtsvorm manipuleren. Door te shapen en te highlighten kun je het gezicht waar nodig corrigeren en beter proportioneren. Met licht, schaduwen en kleur, accentueer je de sterke punten en verdoezel je de zwakkere punten. Waar let je op bij welke gezichtsvorm?

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht wordt wel gezien als de perfecte gezichtsvorm, omdat de maten in het gezicht ideaal zijn. De lengte van het gezicht is ongeveer anderhalf keer de breedte, er is een mooi afgeronde kaaklijn en de jukbeenderen vormen het breedste deel van het gezicht. Bij deze vorm hoef je niets te corrigeren. Met shapen en highlighten kun je de sterke punten wel extra benadrukken.

Rond gezicht

Een rond gezicht heeft vaak een jeugdige uitstraling, doordat het gezicht geen scherpe hoeken heeft maar juist grote vlakken. De neus is vaak kort en eventueel iets breder dan bij andere gezichtsvormen. Daarnaast heeft dit type vaak bolle wangen en volle lippen. Door het gezicht te shapen en highligten kun je scherpere hoeken en lengte creëren, waardoor je het gezicht een ovalere vorm kunt geven. Dit geeft in de regel een volwassenere look. Zet een donker poeder of donkere foundation op en onder de jukbeenderen, op de rand van de kaak en aan de onderkant van de kin. Breng de blush diagonaal aan om het gezicht lengte te geven. Bij een rond gezicht kun je het best matte producten gebruiken op de ogen, lippen en wangen, omdat glimmende make-up de ronde vormen accentueert. In de oogmake-up kies je voor verticale lijnen, die het gezicht lengte geven.

Vierkant gezicht

Een hoekig gezicht kan een harde uitstraling hebben en mannelijk ogen. Het heeft een brede kaaklijn, volle jukbeenderen, een krachtige kin, en een recht en breed voorhoofd. Door het gezicht ronder te maken, kun je de uitstraling verzachten. Gebruik op alle vier de hoeken van het gezicht een donkere foundation of poeder. Doordat je het voorhoofd en de kaaklijn in de hoeken donkerder maakt, lijkt het gezicht ronder. Zet een highlighter op het midden van het voorhoofd en op de kin, zodat je lengte geeft aan het gezicht. Door het toevoegen van glans en eventueel glitters op de ogen en mond, maak je de look nog vrouwelijker. Kies bijvoorbeeld ook voor pasteltinten en andere zachte kleuren, en vermijd harde lijnen (ook eyeliner en contouren van de lippen). Vaak heeft deze gezichtsvorm zware wenkbrauwen, wat nu erg trendy is, maar om het wat minder mannelijk te maken kun je ervoor kiezen deze toch wat te epileren.

Hartvormig en driehoekig gezicht

Een hartvormig of driehoekig gezicht heeft een breder voorhoofd en een smallere, soms puntige kin. De jukbeenderen liggen wat hoger, de lippen zijn vaak smal en de neus is klein. Je wilt het gezicht wat ronder maken en minder spits doen lijken. Breng bij de slapen, jukbeenderen en op de kin wat donkerder poeder, donkere foundation of blush aan. Hierdoor lijkt het gezicht minder spits, korter en dus ronder. Om de lippen optisch te vergroten kun je de tips in dit artikel lezen: Zo creëer je vollere lippen. Door de oogmake-up rustig te houden en een felle of krachtige tint lipstick te kiezen, verleg je het accent van het wat bredere voorhoofd naar de lippen, waardoor het gezicht minder driehoekig lijkt.

Lang gezicht

Een lang of rechthoekig gezicht heeft een breed voorhoofd, een lange kin en wangen, een kleine neus en smalle lippen. De jukbeenderen zijn niet erg prominent aanwezig. Je wilt deze vorm graag wat ronder maken. Vermijd daarom verticale lijnen in het gezicht en op de ogen, maar kies juist voor horizontale lijnen. Shape het gezicht met een donker poeder of een donkere foundation bij de haargrens, onder de jukbeenderen en op de contourlijn van de kin tot de oren. Breng een highligter aan op het jukbeen en wat kleur op de wangen. Gebruik krachtige kleuren op de ogen en de lippen om het gezicht wat dynamischer te maken.

Gerelateerde berichten