Het Kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten in Nederland wordt najaar 2020 geopend. Doel van dit register is het zichtbaar maken van de kwaliteit binnen de beroepsgroep, met name bij de consument. De brancheorganisatie ANBOS heeft zelf het initiatief genomen om dit register te starten.

Vanaf 1 oktober is het mogelijk je als schoonheidsspecialist aan te melden bij het register. Leden van ANBOS doorlopen daarvoor een snelle procedure, waarbij geregistreerde gegevens automatisch kunnen worden opgehaald.

Veel draagvlak

Eerder dit jaar werd al bekend dat er veel draagvlak is bij schoonheidsspecialisten voor de komst van dit register. Op 27 januari werd het officiële startsein gegeven voor de verdere uitwerking. Samen met leden is er –ondanks de coronacrisis– in meerdere werkgroepen constructief en inhoudelijk hard gewerkt aan de opbouw van het register.
De komende periode richt de brancheorganisatie zich op de uitgebreide voorlichting aan de eigen leden en de landelijke beroepsgroep ter voorbereiding van de start van dit register. Veel informatie is nu al te vinden op www.anbos.nl/schoonheidsspecialist/faq/kwaliteitsregister.

Onafhankelijke stichting
Het Kwaliteitsregister wordt ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke stichting onder een eigen unieke naam en beeldmerk. Deze naam zal worden onthuld door ANBOS, als initiatiefnemer van deze belangrijke stichting, tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 juni.
Mayke Blokland, manager verenigingszaken ANBOS: “De start van het Kwaliteitsregister is een prachtig moment waar de branche lang op heeft gewacht. Juist nu is kwaliteit van het grootste belang. De consument moet weten waar hij of zij in vertrouwde, maar ook veilige handen is.”.

Geaccrediteerde scholing
Vanaf 1 juli kunnen aanbieders van scholing zich aanmelden voor accreditatie van scholingen. Vanaf 1 oktober is het voor schoonheidsspecialisten dan direct duidelijk waar geaccrediteerde scholing gevolgd kan worden.

Gerelateerde berichten