Tot de dag van vandaag halen MUA’s nog steeds veel inspiratie uit de make-up van iconische Hollywoodsterren. Wat zijn die signature looks en wat is hun invloed geweest op moderne make-upstijlen?

Marilyn Monroe

Imitatie van Marilyn Monroe met haar signature look

Marilyn Monroe met haar wing eyeliner en veel zwarte mascara op de bovenwimpers zet de sexy, zwoele oogopslag voor eeuwig op de kaart. Door de huid blank te houden, zonder blush of shape, gaat de aandacht uit naar de ogen, lippen en wenkbrauwen. De oogmake-up is rustig, zonder te veel blokkende arcadebogen. Er is een lichte schaduw gebruikt met bij voorkeur een bruinmatte tint, waardoor de intens zwarte eyeliner en wimpers extra opvallen. De wenkbrauwen zijn strak in een hoek opgezet, net als nu de trend is; ze mogen kracht uitstralen en stoer zijn.

Sophia Loren

Sophia Loren met haar signature look

Kijken we naar Sophia Loren, dan maakt zij een statement met haar eyeliner cat-eyes; intens zwart ingezet met een wing omhoog, die aansluit met de onderkant. Het oog is optisch vergroot met een randje onder de wimperinplant, waar met wit potlood een lijn is gezet. De zwarte eyeliner is daardoor extra krachtig door de combinatie van het wit naast het zwart. Ook de wenkbrauw is vol en krachtig geëpileerd, met het liefst eigen wenkbrauwhaartjes die in vorm gefixeerd zijn met een transparante gel. De lippen zijn vaak pastel of nude en naturel gehouden met veel glans, zodat de ogen extra opvallen. Ook hier wordt weer veel zwarte mascara gebruikt, zowel boven als onder.

Signature look

Deze mooie Hollywood legendes lieten toen al zien hoe belangrijk make-up voor ze was; ze straalden er power en onafhankelijkheid mee uit. Het heeft ze de signature look gegeven waar ze nu nog bekend om staan. Zo krachtig kan make-up dus zijn!

Nieuw leven

Mooi om te zien is dat deze dames nog steeds trendsetters zijn. Tegenwoordig maken we deze oogmake-up met een stralende healthy skin met highlights en shapes. Zo zie je dat juist de jeugd oude Hollywood legendes en hun make-upstijlen nieuw leven inblaast.

Gerelateerde berichten