De modewereld spreekt maar over één ding: Fluweel is de trend van aankomende herfst/winter 2015. Deze trend is veelzijdig, luxe, chique en waanzinnig vrouwelijk en wordt benadrukt met een intensieve make-up met een mat effect.

De nieuwe trendlook van fluweel of velvet moet overtuigen met dromerige kleuren en zijdezachte texturen. De natuurlijke, verleidelijke look kan geen enkele vrouw weerstaan. In het dagelijkse leven, op kantoor of als avond make-up,  de nieuwe trendkleuren zorgen er altijd voor dat we er perfect uitzien. Hoe pas je deze toe? Ik geef je tips.

Eyes

Bij de ogen draait het om verleidelijke blikken. Breng met vier op elkaar afgestemde, zachte tinten discrete accenten aan voor de dagmake-up. Voor een meer uitdrukkingsvolle avondmake-up kun je dezelfde tinten combineren tot Smokey Eyes. Met een prachtige grijstint mascara met glansdeeltjes maak je dan de look af. Zorg bij voorkeur voor volume, een prachtige opslag en scheidt de wimpers goed.

Extra tip:
Breng een base aan op de oogleden voor een langere houdbaarheid van de oogschaduws.

Teint

Geef aankomend seizoen vooral een gelijkmatige teint en camoufleer fijne lijntjes en rimpeltjes door een fluwelen finish te gebruiken. Gebruik daarnaast een matte blusher voor een extra fluweelzachte touch. Ik gebruik nu zelf een driekleurige blusher om een natuurlijke contour te creëren.

Lips

Kies voor verleidelijke lippen bij je klant! Met een goed dekkende, matte lipstick die lippen toch zacht en soepel houdt. Het gaat daarbij niet alleen om de kleur, maar juist ook om de textuur. Vergeet hier niet op te letten de komende maanden.

Lips

Elegant en passend bij de trend adviseer ik drie kleuren nagellak in matte tinten. Laat bijvoorbeeld de top coat achterwege voor een easy mat effect.

Dit artikel is geschreven door Patrick Maldinger. Hij is chef-visagist van MALU WILZ. 

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten