De lippen nemen deze winter en komend seizoen een prominente plek in binnen de make-up. Visagisten en MUA’s kunnen zich uitleven met deze vijf sprekende liptrends!

Lipstick en Nederlanders

Uit onderzoeken blijkt dat Nederlandse vrouwen minder vaak lipstick dragen dan vrouwen uit zuidelijkere Europese landen zoals Italië, Spanje en Portugal. Kiezen we toch voor een lipstick of -gloss, dan houden we het liever subtiel en kiezen we niet zo snel voor een knalkleur. Toch schijnt dat vrouwen die lipstick dragen over het algemeen aantrekkelijker worden gevonden en worden gezien als zelfverzekerd en sexy. Wordt het tijd dat Nederlandse vrouwen nu eens echt gaan voor deze nieuwe trends en kun jij ze overtuigen?

Dit zijn de vijf trends voor de lippen:

1. Fur(ry) Lips

De meeste vrouwen willen graag lippen hebben om te zoenen. Een mooie kleur maakt de lippen aantrekkelijk, maar deze nieuwe trend maakt de lippen eerder superzacht. De Fur Lips-trend creëer je dit seizoen door een poeder of stofje aan te brengen op de lippen. Op Instagram kun je diverse inspirerende foto’s vinden via #furlips en #furrylips. De toepassing varieert van het aanbrengen van een zacht poeder op de lippen tot extremere vormen. Wat denk jij: zet deze trend door?

2. Metallic Lips

Van glanzend blauw tot groen, zilver, koper en goud: metallic lippen zijn de nieuwste hit volgens social media. Dit jaar kiezen we niet voor klassiek rood, naturel bruintinten of lieflijk roze, maar maken de lippen een metallic statement en trekken alle aandacht.

3. Gothic Lips

Ga je liever voor een edgy, stoere rockchick look? Draag een zwarte, donkerpaarse of donkerrode lipstick voor een krachtige, hippe uitstraling. Om de paarse of rode lipstick nog donkerder te maken, kun je vooraf de lippen inkleuren met een zwart potlood. Gebruik voor de lipcontouren geen zwart, maar kies de kleur van de lipstick.

4. Art Lips

Deze trend is wellicht ‘too much’ voor overdag en je hebt er best wat lef voor nodig, maar hij is erg geschikt voor bijvoorbeeld een shoot of een ultrahip feestje. Nadat je de lippen met een lipstick hebt ingekleurd, geef je ze een finishing touch met figuren, printjes of verfspetters. Echte creatievelingen kunnen aan de slag met een lippenseel, maar er zijn ook stickers op de markt die je op de lippen kunt plakken. Breng nadat je de art hebt bevestigd wel een speciale sealer aan op de lippen, zodat je kunstwerkje goed blijft zitten.

5. 3D Lips

Dit is volgens trendwatchers dé liptrend voor 2017: driedimensionale lippen. Je leest er hier meer over. Met deze trend creëer je in een handomdraai volume op de lippen met bijvoorbeeld losse glitters of steentjes.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten