Pedicures zijn een essentieel onderdeel van voetverzorging en worden steeds populairder in Nederland. De markt voor voetverzorging in Nederland is aanzienlijk en biedt veel mogelijkheden voor pedicurepraktijken.

Hoe groot is de markt van voetverzorging?
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft ongeveer 40 procent van de Nederlanders regelmatig last van voetproblemen, zoals eelt, likdoorns en ingegroeide nagels. Daarom is er een groeiende vraag naar professionele voetverzorging in Nederland. De markt voor voetverzorging wordt geschat op enkele honderden miljoenen euro’s per jaar, en groeit gestaag.

Hoeveel pedicurepraktijken zijn er?
Volgens de Nederlandse Brancheorganisatie voor de Pedicure (ProVoet) zijn er ongeveer 11.000 geregistreerde pedicurepraktijken in Nederland. Deze praktijken bieden een breed scala aan diensten, van basispedicure tot gespecialiseerde voetbehandelingen. Veel pedicurepraktijken zijn kleine, lokale bedrijven, maar er zijn ook grotere ketens en franchises die voetverzorging aanbieden. Op basis van data-analyses van marktdata.nl zijn er in Nederland momenteel circa 13.200 pedicurepraktijken.

Wat voor soorten pedicures en behandelingen bestaan er?
Pedicures bieden verschillende soorten behandelingen, afhankelijk van de behoeften van de klant en de ernst van hun voetproblemen. Enkele veelvoorkomende behandelingen zijn:

  • Basispedicure: dit omvat het knippen van de nagels, het verwijderen van eelt en likdoorns, en het verzorgen van de nagelriemen.
  • Medische pedicure: dit is een gespecialiseerde voetbehandeling voor mensen met medische aandoeningen, zoals diabetes, reuma en neuropathie. Medische pedicures zijn opgeleid om voetproblemen te herkennen en te behandelen die verband houden met deze aandoeningen.
  • Spa pedicure: dit is een luxe behandeling die naast de basispedicure ook een ontspannende voetmassage en een voetenbad omvat.
  • Nagelreparatie: dit omvat het repareren en vervangen van beschadigde of ingegroeide nagels.
  • Nagellak: pedicures bieden ook verschillende soorten nagellak aan, van traditionele nagellak tot gellak-behandelingen.

Kortom, de markt voor voetverzorging in Nederland is aanzienlijk en groeit gestaag!
(Bron: Marktdata.nl)

Gerelateerde berichten