Warme zonnestralen, de dagen worden langer, fluitende vogeltjes en wij hebben allemaal opeens een veel beter humeur. Voel jij de kriebels al? Wat is er aan de hand? Het is eindelijk L-E-N-T-E!

Jij wilt natuurlijk jouw klanten tijdens dit weer een stralende make-up bezorgen. Als je aan lentemake-up denkt, denk je waarschijnlijk aan een frisse look met zachte kleuren. Prachtig, altijd goed, maar ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de lente make-uptrends van 2015 zodat jij up-to-date bent en zo jouw klanten helemaal spring-ready kunt maken!

Basis

Ook dit jaar zien we op de catwalk dat de transparante look helemaal hot blijft deze lente en zomer. Het idee is om met make-up een frisse, natuurlijke en transparante huid te creëren. Vuistregel nummer één: Zorg dat je de foundation NIET ziet. Als jouw klant van nature al een egale huid heeft, kun je de foundation zelfs weglaten en alleen met camouflage werken of een getinte dagcrème. Vervolgens poeder je af. Voor een peachy tint kun je blush gebruiken in oranje tinten (afhankelijk van de huidtint). Bij deze look is het ook heel gepast om een glanzende highlighter te gebruiken. Een mooie shimmer op de jukbeenderen in een parelmoer kleur bijvoorbeeld, maar ook goud/brons-achtige tinten gaan we deze lente/zomer ook veel terug zien. Maak hier gebruik van en geef jouw klant een warme zomerse touch met een bronzige highlighter.

Ogen

Een hele opvallende trend deze lente is het experimenteren met eyeliner. Je zou denken dat een harde eyeliner niet past in het straatje van een zachte lente make-up, maar niets is minder waar. Van zachte lijnen tot aan sterke rechte lijnen, harde wing, zachte wing, boven het oog of onder het oog. Het kan deze lente allemaal. Je kunt naast zwarte eyeliner ook met een andere kleur eyeliner experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren van de outfit van jouw klant in de eyeliner terug laten komen. Of wat dacht je van een witte eyeliner voor een edgy futuristische blik?

Normaal ben ik geen groot fan van bruine oogschaduw omdat ik dit een saaie kleur vind voor de oogmake-up. Maar omdat de rest van de make-up vrij neutraal is van kleur, kun je oogschaduw aanbrengen in de arcadeboog in een bruine aardetint. Hiermee creëer je diepte en warmte zonder al te veel kleur te gebruiken.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen blijven een belangrijk topic en op de catwalk zien we dan ook vooral opvallende, donkere en volle wenkbrauwen. Ze mogen aanwezig zijn. Borstel de haartjes omhoog zodat je duidelijk de onderste haargroei lijn ziet, trek hier langs een lijn met een geslepen wenkbrauwpotlood, kam de haartjes weer naar beneden en kleur de wenkbrauwen in met wenkbrauwpoeder. Je maakt het af met wat wenkbrauwgel, zodat de haartjes plat op hun plek blijven zitten.

Lippen

Omdat de basis vrij rustig is, mogen wij lekker uitpakken met de lippen. Opvallende lippen is wat we deze lente heel veel gaan zien. Rood, oranje en berry-achtige tinten.

Boho tattoos

Dé style van deze lente/zomer 2015 ligt vooral in de bohemian-/hippiehoek met een rebels tintje. Er is daarom ook een hele toffe trend opkomst waar ik al helemaal fan van ben: De bohemian jewelry fake tattoos. Dit zijn goud- of zilverkleurige neptattoos die op sieraden lijken en die je overal op het lichaam en gezicht kunt plakken. Zo kan je klant haar outfit en make-uplook helemaal af maken. Misschien leuk om toe te voegen aan je salon deze lente.

Welke opvallende make-uptrends voor deze lente zijn jullie tegen gekomen en zijn jullie van plan te gaan toepassen op jullie klanten? Deel jouw tips hieronder!

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten