Wat vliegt de tijd he? De winter staat alweer voor de deur. Tijd voor donkere, knusse avonden op de bank met een heerlijk warm dekentje en niet te vergeten een lekker kopje thee. Ik hou er van hoor! Wat nog leuker is, is dat je jouw make-up perfect kunt aanpassen aan dit sfeervolle seizoen. Om jullie wat op te warmen heb ik een aantal winter make-uptips die ik ben tegengekomen op een rij gezet, zodat we met zijn allen glamorous de wintermaanden door kunnen komen.

Basis

Deze winter zien we wederom zachte, mooie en egale huidjes. Het valt mij op dat er steeds meer consumenten zich bewust worden van het feit dat less vaak more is. Dat je vaak geen dikke lagen make-up nodig hebt en dat je het mooiste effect krijgt als je de basis vooral niet ziet. Ik ben persoonlijk geen fan van het extreme shapen en highlighten en het compleet transformeren van mijn cliënten. Ik doe liever niet mee met de Kardashian-hype. Vaak zijn kleine imperfecties juist wat iemand uniek en mooi maakt. Ik richt me daarom ook vooral op het accentueren van de kanten waar mijn cliënt trots op is en het camoufleren van de mindere aspecten en onzekerheden. Daar is uiteindelijk make-up voor bedoeld toch?

Transparante huid
Een mooie natuurlijk basismake-up creëer je allereerst door een goede huidverzorging. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen koude en droge lucht. Je kunt in de koude wintermaanden kiezen voor een dikkere en vettere dagcrème dan normaal. Vergeet ook vooral niet de lipverzorging! Vervolgens begin je met het aanbrengen van een primer, dit zorgt voor verzorging, voeding en bescherming van de huid. Ook zorgt een primer ervoor dat de foundation niet in de huid trekt, waardoor de foundation langer en mooier blijft zitten. Dan begin je met de make-upbasis. Na de concealer, foundation en poeder kun je voor het meest egale, matte en een natuurlijk effect een transparante losse poeder gebruiken om je make-up te fixeren en vast te zetten. Diverse merken hebben zo’n poeder in hun assortiment zitten. Voor de getinte tot donkere huid is deze witte transparante poeder minder geschikt, je kunt deze vervangen door bijvoorbeeld een banana powder te gebruiken.

Darkness

Ogen
Ik zal maar toegeven dat ik zeer tevreden ben over de kleuren van dit winterseizoen! Ik ben namelijk een groot fan van donkere kleuren. Mensen die dichtbij mij staan weten dat zwart mijn lievelingskleur is. Deze winter zien we o.a de klassiekers veel voorbij komen, zoals de smokey eye en de eyeliner in diverse vormen. Donker, smokey opgemaakte ogen in diverse tinten. In combinatie met de flawless skin, werkelijk prachtig! De wenkbrauwen mogen deze winter vol en donker zijn, scheelt weer epileren ;).

Wat mij ook opviel is dat er volop geëxperimenteerd mag worden met de eyeliner. Je herinnert je vast nog wel de trend van afgelopen lente/zomer met de fake jewelry tattoos. Ook deze winter zien we de fake tattoos weer terug maar dan in een andere vorm. Namelijk met eyeliner getekende kleine kunstwerkjes op het gezicht. Jouw kans dus om jouw creativiteit te laten vloeien.

Lippen
Als je dacht dat zwarte lipstick alleen voor gothics is, heb je het helemaal bij het verkeerde eind. Er is geen seizoen meer gepast voor donkere lippen dan de winterperiode. Donkere lippen zijn elegant, sexy en stoer. Als je voor deze uitdagende look wilt gaan is het belangrijk om de focus op de lippen te leggen. De ogen kun je daarom het beste rustig houden.

Is de kleur zwart toch te spannend, kun je ook met een lipstick in paarse tinten werken om hetzelfde idee te creëren.

Blijf dicht bij jezelf

Trends blijven trends en die passen niet bij iedereen. Dat kun je ook niet forceren, het is belangrijk dat jouw cliënt zich prettig voelt bij de gegeven make-up look. Zijn deze trends iets te heftig voor jouw cliënt? Dan kun je ook de donkere kleuren vermijden en veilig voor een nude look gaan. Dan zit je altijd goed. Dit is een look die bij elke gelegenheid past en waarmee je het hele jaar door in elk geval goed zit.

Zijn jullie al klaar voor de winter? Welke winter make-uptrends zijn jullie tegengekomen? Deel jouw reactie hieronder.

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten