Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met vollere lippen jonger en sensueler overkomen dan vrouwen met smalle, dunne lippen. Als visagist krijg je vast regelmatig de vraag of je de lippen voller kunt laten lijken. 6 tips om vollere lippen te creëren!

Kylie Jenner Lip Challenge

Een tijdje geleden was er heel wat te doen over de volle lippen van Kylie Jenner. Zij creëerde haar volle lippen door te zuigen op een shotglas dat ze over haar lippen plaatste. Er ontstond op social media een hele hype met de Kylie Jenner Lip Challenge, waarbij meiden en vrouwen wereldwijd deze truc imiteerden. Gelukkig zijn er simpelere en stijlvollere manieren om de lippen groter te laten lijken.

1.Lipprimer

Breng een lipprimer aan op de lippen. De primer maakt de lippen gladder en egaler. Daarnaast bereidt de primer de lippen voor op de volgende lagen en zorgt ervoor dat de producten beter en langer blijven zitten.

2.Lipliner

Gebruik een lipliner om de lippen te accentueren. Je kunt hiermee iets spelen door licht buiten de natuurlijke lijnen te tekenen. Doe dit heel subtiel voor het mooiste effect. Er zijn meerdere manieren om de lijn te trekken. De eerste is door te starten bij de cupidoboog en eerst naar de ene kant en vervolgens naar de andere kant te werken. Naar boven toe speel je met het net iets buiten de lijnen tekenen, naar de mondhoeken toe volg je de natuurlijke lijnen. Als je bij de cupidoboog start en naar beneden werkt, trek je rechtere lijnen dan als je in de mondhoek begint en naar de cupidoboog toewerkt. Je kunt er dus ook voor kiezen om in de mondhoeken te beginnen, zodat de lijn iets ronder loopt en daardoor de lippen voller lijken. De onderlip is vaak van nature al wat voller dan de bovenlip en hoef je wellicht niet te corrigeren.

3.Lipstick

Kleur de lippen in met een lipstick. Gebruik hier eventueel een lippenseel voor of dep de lipstick lichtjes meerdere keren op de lippen. Lichtere kleuren werken vergrotend, donkere kleuren maken de lippen smaller.

4.Contouren

Schaduwen geven de illusie van vollere lippen. Vergeet dus bij het contouren van het gezicht de lippen niet. Gebruik een matte bronzer en een klein oogschaduwkwastje of een lippenseel om het product in het midden onder de lip aan te brengen en te blenden. Je creëert hiermee een schaduw onder de lip.

5.Highlighten

Plaats in de cupidoboog een highlight, zodat het lijkt alsof de lippen naar voren komen. Dit geeft de lippen een voller effect.

6.Gloss

Breng op het midden van de lippen een gloss aan. Hierdoor komt dit deel optisch naar voren en dit werkt ook weer vergrotend.

Heb jij nog andere ideeën hoe je de lippen voller kunt laten lijken?

Gerelateerde berichten