Nog steeds zijn wimperextensions enorm populair. Niet zo verwonderlijk, want met wimperextensions creëer je niet alleen langere en vollere wimpers, maar wek je ook de illusie dat mascara is aangebracht. Wimperextensions vragen echter ook onderhoud, want elke dag komt er vuil van buitenaf (of je klant nu wel of geen make-up gebruikt) op de wimpers. Dit moet eraf gehaald worden zodat de wimpers schoon, mooi en gezond blijven. Met deze praktische tips weet je precies hoe wimperextensions het beste schoon te houden voor een mooi en blijvend resultaat.

Beschermend laagje
Om de levensduur van extensions te verlengen kun je je klanten een speciaal ontwikkelde coating adviseren. Deze coating werkt vuilafstotend en helpt de wimperextensions te beschermen en te verstevigen. Hoewel de protector niet bedoeld is als een mascara, is hij wel in twee varianten verkrijgbaar: transparant en zwart. De zwarte coating geeft een mooie donkere gloed, terwijl de transparante versie onzichtbaar is. De coating geeft het beste resultaat als deze drie keer per week heel dun op de extensions wordt aangebracht.

Wel of geen water
Hoewel wimperextensions niet gecharmeerd zijn van een volle straal water onder de douche, mogen en moéten ze wel degelijk nat worden. Het meest voorkomende vuil in extensions is ‘slaap’ uit de ogen. Als je klant dit niet goed schoonmaakt, ontstaan er klompjes tussen de natuurlijke wimperharen en de extensions met alle gevolgen van dien. Dit kan zelfs leiden tot ontstoken oogleden. Het is daarom belangrijk de wimpers te bevochtigen met water en ze voorzichtig te reinigen met een speciale make-upverwijderaar. Spoel vervolgens het product voorzichtig weg met een handjevol water.

Speciale reiniging
Een professionele wimperlijm is minstens zo belangrijk als de keuze van de wimperextensions. Om ervoor te zorgen dat de lijm op de wimpers niet loslaat mogen geen reinigingsproducten gebruikt worden die olie bevatten. Adviseer je klant in plaats daarvan make-upreiniging op waterbasis. Het beste kan ze een foamreiniger gebruiken, omdat deze ook goed tussen de wimperextensions vuil verwijdert. Raad je klant af om met een wattenpad over de ogen te wrijven. Hierdoor kunnen er pluisjes aan de wimpers blijven kleven. Beter is om de ogen te reinigen met een klein kwastje waarmee ze voorzichtig in de lengterichting van haar wimpers strijkt. Gebruikt je klant eyeliner boven de wimperextensions? Laat haar deze dan in een vloeiende lijn langs de wimperrand met een wattenstaafje verwijderen.

Mascara
Veel klanten kiezen juist voor wimperextensions om geen mascara meer te hoeven gebruiken. Toch zijn er wel gelegenheden dat ze dit toch wilt. Een mooie bijverkoop voor in je salon is dan mascara op waterbasis. Laat je klant dan wel de mascara alleen aanbrengen op de uiteinden van de wimperextensions en niet op de aanhechting van de wimper. Mascara die je klant op de ‘eigen’ onderwimpers aanbrengt, moet voor het slapen gaan goed verwijderd worden. ’s Nachts kan de mascara namelijk op de bovenwimpers gaan plakken en dat is voor jou weer lastig weg te halen zonder de extensions te beschadigen. Beter voorkomen dus!

Gerelateerde berichten