Met de winter en het nieuwe jaar voor de deur wordt er weer veel gesproken over nageltrends voor het komende seizoen. Trendwatchers richten hun blik op de internationale fashion weeks en komen aan de hand daarvan met trendlijstjes. Maar, zijn deze trends eigenlijk wel vernieuwend?

Volgens verschillende bronnen zijn de volgende 10 trends dé trends voor herfst en winter 2016/2017. Als je kijkt naar voorgaande jaren en seizoenen, zie je dat deze trends al vaker voorbij kwamen.

Wat vind jij, zijn deze trends vernieuwend?

Trend 1: Donker

Van glanzend tot mat, van onder meer donkergrijs, -bruin, -blauw en -paars tot diepzwart.

Trend 2: Futuristisch zilver

Zilvertinten worden vaak gezien als een ode aan de toekomst. Het lijkt alsof we verwachten dat in de toekomst alles zilver metallic is: van voertuigen tot kleding, van make-up tot de nagels.

Trend 3: Swarovski- en rhinestones-versieringen

Met stenen voeg je een gevoel van weelde en luxe toe aan de nagels. Nu de economie weer aantrekt, mogen de nagels schitteren.

Trend 4: Glitters en shimmers

Van een glitterende French manicure tot shimmers over het hele nagelbed. Glitters en shimmers worden verwerkt in zowel acryl, gel, nagellak als gel-nagellak. Vooral richting de feestdagen mogen glitters en shimmers ook dit jaar niet ontbreken.

Trend 5: Lijnenwerk

Een enkele streep, meerdere strepen, horizontaal of verticaal: lijnen op de nagels zijn ook dit jaar een trend.

Trend 6: Creatief met de French

Voor 2016/2017 luistert het niet zo nauw met de traditionele French manicure. Speel met kleuren, minder strakke smile lines, glitters en shimmers om er een eigen draai aan te geven. Uiteraard hoort ook de Babyboom in dit rijtje.

Trend 7: Dual tone

Twee kleuren op het nagelbed is een populaire trend. Denk bijvoorbeeld aan halve maantjes, maar ook polkadots en andere versieringen waarbij twee tinten worden gebruikt.

Trend 8: Marble

Volgens trendwatchers wordt dit de grootste trend voor komende winter. Met marble kun je mooie marmerdesigns maken op de nagel met combinaties van meerdere tinten, van donker tot licht.

Trend 9: Klassiek

Rood, aardetinten, pastels: ze geven de nagels een klassieke schoonheid in één tint. Ook deze trend mag niet ontbreken in de top 10.

Trend 10: Creatieve 3D-creaties

Voor de echte durfal mogen de nagels weer letterlijk (!) over-de-top zijn. Denk aan allerlei effecten die je toe kunt voegen op de nagels om ze tot eyecatchers te bombarderen. 3D-nail art is here to stay!  

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten