Wat zijn dé trends voor in de nagelstudio dit najaar? Nagelstyliste Nicole de la Parra licht er 10 uit. Laat je inspireren door haar designs!

Trend 1: Vrije rand

De nieuwste trend volgens Nicole is de vrije rand in kleur, eventueel gecombineerd met glitters. Nicole: “Je past deze techniek toe aan de onderkant van de vrije rand, zodat je een speels effect krijgt zodra je de hand omdraait.”

Trend 2: Babyboom

“Na de French is de babyboom-nagel een ideaal design om een klassiek statement mee te maken. De naturel nagels passen bij elke outfit en kunnen het hele jaar door gedragen worden.”

Trend 3: Blauw

“Vorig jaar deden de blauwgekleurde nagels hun intrede al als trend en ook dit najaar zet deze trend door. Anno 2016 geef je er een moderne twist aan met glitters, die je bijvoorbeeld kunt verwerken in de plaklaag van de gel.”

Trend 4: Folie

“Folies zijn niet meer weg te denken uit de nagelstudio. Met deze snelle en leuke manier van nail art creëer je kleurrijke creaties op één of meerdere nagels. Daarnaast kun je elke gewenste basiskleur vooraf op de nagels aanbrengen als ondertoon, waardoor je tal van mogelijkheden hebt. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte basis met folie op twee nagels en glitters op de vrije rand.”

Trend 5: Groen

“De kleur groen staat voor optimisme, natuur en elegantie, en past dus helemaal in de huidige tijdsgeest en de trends voor het najaar. De combinatie van groen en goud geeft een feestelijk en sierlijk effect.” Nicole heeft druppels metallic-gel over de gelakte nagels laten vloeien voor een leuk effect.

Trend 6: Bruin en paars

“Bruin en paars zijn echte najaarskleuren. Met een metallic-gel in deze kleuren gecombineerd met een goud- of champagnetint geef je de nagels een extra touch glamour.”

Trend 7: Chrome-effect

“Een chrome-effect op de nagels kun je in verschillende kleuren toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een zilveren basis en werk de nagels af met glanzend of mat zwart. Je kunt ook folies aanbrengen over de chrome ondertoon voor een extra wow-factor.”

Trend 8: Naturel

“Ook dit najaar zet de nude-trend door met naturel kleuren in diverse gradaties. Taupe is een mooie basis, kan goed als ondertoon gedragen worden en is een kleur die overal bij past.

Trend 9: Oranje en rood

“Warme tinten doen het altijd goed in het najaar. Met oranje en rood kun je eindeloos veel designs maken. Houd het spannend en laat de kleur bijvoorbeeld op een gedeelte van de nagel weg. Rood, de kleur van passie, geeft een warm, chic en sensueel effect.”

Trend 10: Sugaring

“Met de sugaring-techniek geef je de nagels een hoge aaibaarheidsfactor. Ook doet het effect denken aan sneeuwvlokken. Met deze techniek verwerk je losse acrylpoeders en glitters in de plaklaag van de gel. Je kunt de hele nagel van gel voorzien of een design maken en vervolgens de poeders en glitters over de nagel strooien.”

Dit artikel is ook verschenen in Beautyspot.nl print edition, herfst 2016.

Gerelateerde berichten