Regelmatig verschijnen er nieuwe nageltrends op YouTube, Instagram of andere social media-kanalen. Niet alle trends zijn even draagbaar of ‘easy on the eye’. Over smaak valt niet te twisten; wat de één geweldig vindt kan de ander vreselijk vinden. Deze 3 trends hadden wat mij betreft beter niet bedacht kunnen worden. Wat vind jij?

Zie de voorbeelden onderaan het artikel in de video’s.

1. Bubble nails

In 2009 plaatste Nails Magazine foto’s op haar website van Bubble Nails gemaakt door nagelstyliste Hoa Bui van Ann’s Nail Salon uit Philadelphia. Hoa was erg trots op haar creaties. Volgens haar waren het echte kunstwerkjes. Bij de Bubble Nails maak je een verdikking op het midden van de nagel, waardoor er een soort bolletje ontstaat. Vanaf de nagelriem bouw je het product geleidelijk op naar het ‘hoogtepunt’ en vervolgens bouw je het product weer af richting de vrije rand. Zes jaar later, in 2015, gingen de Bubble Nails plotseling viraal op Instagram onder de hashtag bubblenails. Sindsdien duikt de nagelvorm af en toe plotseling weer op. Mijn mening? Het lijkt alsof de vinger tussen de deur heeft gezeten en de pijnlijke nagel enorm is opgezwollen.

2. Duck Nails

Toen deze nagelvorm een hit werd op internet, vroegen critici zich gekscherend af of wijde pijpen weer in waren. De nagel loopt wijd uit, net als de poot van een eend. De nagelvorm staat ook bekend onder de naam ‘flare nail’ en doet een beetje denken aan zwemvliezen. Ik vind het superleuk dat nagelstylisten wereldwijd nieuwe nagelvormen bedenken en uitproberen, maar deze vorm mag wat mij betreft snel weer verdwijnen.

3. Furry Nails

Begin 2016 werden modellen de catwalk opgestuurd met ‘faux fur’ op hun nagels tijdens de herfst/winter fashion show van Libertine. De harige trend ging vervolgens viraal op Instagram; de look werd wereldwijd door nagelstylisten en consumenten gekopieerd. Dat deze trend verre van praktisch is, bewijst dit grappige filmpje:

Welke nageltrends kun jij absoluut niet verdragen?

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten