Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Wat zijn de nageltrends voor deze herfst? De Fashion Weeks in Londen, Milaan en New York bieden weer volop inspiratie en aan de hand van deze trends komt ook Pantone met dé najaarskleuren. Dit zijn de 5 trends én de 10 trendkleuren voor het najaar!

Trendkleuren

Pantone heeft 10 trendkleuren benoemd voor het najaar van 2017. Deze zijn gebaseerd op de kleuren die designers tijdens Fashion Week hebben laten zien. Dit zijn dé 10 trendkleuren voor het najaar:

felrood Grenadine, dieproodbruin Tawny Port, het lichte zoetroze van balletschoenen, Butterum (een kleur tussen bruin, beige en oranje in), nachtblauw Navy Peony, Neutral Grey dat neigt naar blauw, het blauwgroen van naaldbomen Shaded Spruce, de frisse goudgroene kleur van limoen Golden Lime, Marina (blauw van de zee) en oranjebruin Autumn Maple, dat iets helderder is dan cognac. Twijfel je of nachtblauw mooi combineert met zwart? Carolina Herrera liet tijdens haar show zien dat donkerblauw prachtig samensmelt met zwart. Ze voegde de kleur wit toe in hetzelfde kleurenspel voor een mooi contrast.

Trend 1: Creative lines

Proenza Schouler showt dat lijnen niet per definitie strak hoeven te zijn. Geef iedere nagel een ander design met behulp van strepen die je willekeurig over de nagel zet. Geen vaste hand? Deze trend is ideaal voor jou!

Trend 2: Nageljuwelen

Geen zin in kerstmannen, sneeuwpoppen of rode nagels met kerst? Deze trend biedt een schitterend alternatief! Rodarte en Antonio Marras kiezen voor bling en behangen de nagels met prachtige juwelen. Ook de nagelriemen worden versierd met glitters, bijvoorbeeld in goud, zilver, roségoud of brons. Chic en sophisticated! De nagelvorm bij deze trend is voornamelijk lang en ovaal en verder worden de kleuren rustig gehouden. Denk aan bleekroze of grijs.

Trend 3: Skinny lines

Dit najaar is er een hoofdrol toebedeeld aan lijnen op de nagels, want naast wiebelende varianten is deze trend ook helemaal ‘spot-on’. Versier de nagels met dunne, strakke lijnen voor een subtiel effect. Schilder de lijnen uit de hand of gebruik bijvoorbeeld folie om de lijnen op de nagels aan te brengen.

Trend 4: Naked nude

Hoe kan het ook anders? Deze nageltrend gaat al jarenlang over van seizoen op seizoen. Ook deze herfst zijn nudekleurige nagels nog steeds hartstikke hip. Vooral tijdens de shows van Milaan Fashion Week kwamen er opvallend veel nude-nagels voorbij. Naast ronde vormen waren er ook veel vierkante vormen te zien.

Trend 5: Wire nails

Nagelartieste Eun Kyung Park uit Seoul kwam al eerder voorbij in het artikel Bracelet Nails: kettingen voor de nagels. Dit jaar kwam ze met een nieuw design dat niet in dit trendlijstje mag ontbreken: Wire nails. Met uiterst dunne stukjes ijzerdraad bekleedt ze de nagels als een ware kunstenares. Ze gebruikt een metaaltangetje om de ‘wires’ in de juiste vorm te buigen. Vervolgens brengt ze deze met nagellijm aan op een transparante lak voor een prachtig effect. Check Instagram voor heel veel inspiratie.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten