Met deze vijf trends ‘nail’ je je look met oud&nieuw en tijdens de koude wintermaanden. Welke trends ga jij volgen, welke absoluut niet? Laat je inspireren en inspireer vervolgens je klanten!

1. Vorm: kort, amandel of stiletto

De laatste jaren gingen de modellen op de catwalks massaal voor kort en praktisch. Ook dit jaar kozen designers zoals Temperley London, Stella Jean en Nicole Miller voor korte nagels. Jenny Packham en Byblos gaven de nagels iets meer lengte met een mooie amandelvorm. Liever iets meer rock-‘n-roll? Volg dan het voorbeeld van Vivienne Westwood en Gucci en ga voor edgy stiletto’s!

2. Donker

Tijdens de donkere dagen scoren donkere nagels elk jaar opnieuw. Dit jaar kies je voor donkere tinten zoals burgundy, paars, bruin, nachtblauw of klassiek zwart. Donkere nagels zijn niet alleen voorbehouden aan gothic’s, want in combinatie met de juiste make-up en outfit ogen donkere nagels ook erg chic en sophisticated.

3. Rood

Rood is dé trendkleur voor 2018. Alle mogelijke roodtinten kwamen voorbij op de runways van Milaan, Londen en Parijs. Jeremy Scott kiest dit jaar voor lange, scherpe, bloedrode nagels met gouden sterren. Leitmotiv gaat voor kortere, donkerrode, glanzende eyecatchers.

4. Gouden accenten

Gouden accenten zijn een veilige en makkelijke manier om de nagels wat extra glamour te geven. Laura Biagiotti hulde de modellen in nude nagels met gouden horizontale strepen. Nicholas K en Lanyu kozen voor een accentnagel die volledig goud is. De overige nagels waren nude met gouden accenten, zoals strepen, sterren en polkadots.

5. Glans!

De afgelopen jaren werden de catwalks en het straatbeeld gedomineerd door matte kleurtonen. Dit jaar waren er slechts een aantal designers die opnieuw voor een matte finish kozen; de meeste modellen waren voorzien van glanzende nagels. Trendwatchers voorspellen dat we in 2018 weer massaal kiezen voor glans!

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten