Ben je ook net terug van vakantie en moet je ook alweer flink aan de slag met werk en/of studie? Ik zit nog helemaal in de vakantiesfeer, want ik heb een heerlijke zonvakantie gehad in het stralende Portugal. Maar… hoe ga ik ervoor zorgen dat ik niet in mijn chillmodus blijf en ik mijn serieuze workattitude weer terugkrijg? Een aantal tips op een rij.

Mind

Mijn hoofd moet leeggemaakt worden, of eigenlijk weer volgepropt worden met nieuwe informatie. Op het strand liggen en cocktails drinken is nou niet bepaald inspannend, vergeleken met mijn dagelijkse routine. Ik begin mijn dag met een ontspannen (zomers!) muziekje om rustig wakker te worden. Zo kan ik voor ik mijn dag begin terugdenken aan mijn leuke ervaringen deze zomer en fris de dag beginnen. Voor mij is het noodzakelijk om dingen te structureren en lijstjes te maken met wat ik nog moet doen. Ik ben namelijk best vergeetachtig en krijg dat ook vaak te horen. Koop een fleurig notitieboekje en schrijf hier alles in wat nog gedaan moet worden en wanneer. Vooral de eerste opstartdagen zijn een hel, dus je mag jezelf ’s avonds best verwennen met een beautytreatment. Beloningen zijn goede manieren om ook trots op jezelf te zijn, omdat je wat hebt bereikt en je de dag weer hebt overleefd. 🙂

Health

Een goede gezondheid is het belangrijkste dat een mens kan hebben in zijn of haar leven. Soms denk je op vakantie alleen niet altijd aan je gezondheid. Toch had ik verwacht dat ik veel meer naar snacks en vet eten zou grijpen op vakantie, puur voor het gemak en omdat het kan. Dit viel reuze mee, echter werd er heel veel met olie gekookt. Als ik uit eten ging droop mijn stukje vis in de olie en dat vond mijn buik ook niet echt leuk. Tijd en zin om te sporten was er niet, dus ik zag de kilo’s er al aankomen… Thuis zijn betekent weer flink boodschappen doen en letten op mijn gezondheid! Eten over de dag verspreiden is essentieel, dus zorg ervoor dat je weer zes keer per dag eet: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten en een gezond toetje. Dit ritme ontbrak bij mij en mijn lichaam raakt er nu weer aan gewend. Combineer het regelmatig eten met twee keer per week intensief bewegen en je lichaam is zo weer op peil!

Hair

Mijn haar is zo steil als wat, dus dat is heel makkelijk op vakantie: een snelle knot of staart. Het was veel te heet in Portugal, gemiddeld 40 graden, om aan de slag te gaan met steil- en krultangen. Momenteel is het ook warmer in Nederland, dus ook hier merk ik dat ik nog niet zo’n zin heb om druk in de weer te gaan met allerlei apparatuur voor mijn haar. Een nonchalante knot kan prima gecombineerd worden met een nette workoutfit, mocht je geen zin, tijd of energie hebben om iets aan je haar te doen.

Make-up

Op vakantie heb ik alleen ’s avonds make-up gedragen en ik merkte dat ik het eigenlijk prima vond om overdag niet bezig te zijn met mijn uiterlijk (spiegels checken, lippen bijstiften et cetera). Mijn ochtendritueel bestond uit: bikini? check! slippers? check! strandhanddoek? check! glossy magazine? check!, terwijl ik normaal niet zonder make-up de deur uitga. Eenmaal thuis wordt mijn ochtendritueel weer uitgebreider: ik moet eerder opstaan om mijn haren en make-up te doen. Dat is sowieso al erg wennen, dus mijn keuze is makkelijk gemaakt. Ik ga voor de classic look met als eye-catcher lippenstift. Het moet tenslotte niet too much worden. Back to basics dus! En rustig opbouwen.Dit zijn tips die gebaseerd zijn op mijn eigen ervaringen en mijn mind en health zijn inmiddels al wat meer in balans met elkaar. Hopelijk helpt het jullie ook om weer helemaal fris en fruitig aan de slag te gaan!

Gerelateerde berichten