Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

De Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging, ANBOS, hield op maandag 11 april 2011 in Burgers’ Zoo in Arnhem het Beauty & Nature kennisevent voor schoonheidsspecialisten. Meer dan 350 ondernemers waren op dit evenement afgekomen. Na afloop waren de reacties overwegend positief, zowel over de inhoud van het programma als de locatie. Het prachtige weer zorgde er ook nog eens voor dat iedereen volop kon genieten van de mooie dieren in de dierentuin. 

Opening 

De dagvoorzitter was MiER, een uniek duo, met volop interactie door een originele combinatie van cabaret, improvisatie, muziek en verbazing. Zij hadden de lachers vrijwel onmiddellijk op hun hand en wisten met veel humor de dag aan elkaar te praten. Het Beauty & Nature Kennisevent werd officieel geopend door Onno Bijlsma, voorzitter van de Anbos. Hij heette alle aanwezigen welkom, in het bijzonder de sprekers van de dag en de toppers uit de branche. 

Geloof in jezelf en het idee dat je hebt

Frederique van der Wal beet het spits af met een presentatie over het ondernemen in de beautybranche en de uitdagingen die zij daarbij als vrouwelijke ondernemer is tegengekomen. Als voormalig model zag zij kans om van zichzelf een merk te maken en daarmee producten op de markt te brengen. Haar tips: "Geloof vooral in jezelf en in het idee dat je hebt, kies je partners zorgvuldig uit. Vrouwelijke ondernemers onderscheiden zich vaak van mannelijke ondernemers door een goede intuïtie. Maak er gebruik van! Neem af en toe afstand, schaaf bij waar nodig en heb lef".  Een leuke lezing, maar helaas niet al te veel concrete tips voor de schoonheidsspecialiste om direct mee aan de slag te gaan.  

Trendwatcher ziet volop kansen voor de schoonheidssalon

Daarna was Adjiedj Bakas, trendwatcher, aan de beurt om zijn visie op de schoonheidsbranche te geven. Hij constateert dat de economie zich op dit moment in een crisis bevindt, maar dat maakt juist wel de weg vrij voor innovatie. Aanpassen aan veranderende omstandigheden is ook voor de schoonheidsspecialiste noodzakelijk. Specialiseer jezelf en ga uit van je kracht. Vraag het niet aan je klanten maar bedenk zelf waar je goed in bent of waar je passie ligt.

Gezondheid en zorg gaan grote veranderingen doormaken. Computer en techniek spelen daarin een belangrijke rol. Bakas verwacht dat schoonheidsspecialisten taken van de dermatoloog, plastisch chirurg en diëtist kunnen overnemen omdat specialisten onbetaalbaar worden. 

Maar hij signaleerde nog meer kansen. De arbeidsmarkt reageert op uiterlijk, het wordt belangrijk om er goed uit te zien en daar kan de branche ook goed op inspelen. De opkomst van de ploetermoeder maakt thuisbehandelingen interessant. Mensen worden eenzamer, zijn op zoek naar intimiteit en liefde. Door middel van massages en persoonlijke aandacht kan de schoonheidssalon daar ook op inspringen. Maar ook de etnomarkt en mannenmarkt bieden persperctief voor de schoonheidsspecialiste

Smartphones gaan een belangrijke rol spelen. Prijs wordt controleerbaar.  Er is een nieuwe manier van marketing nodig waarbij gebruik gemaakt  kan worden van social media. Wees creatief, maak gebruik van talent en doe dingen anders dan anderen. Investeer in verhalen vertellen en ga samenwerken. Al met al een geweldige inspirerende lezing van Bakas. Op naar een nieuwe tijd. 

Na de plenaire sessie kon men deelnemen aan twee beauty classes. Het enorme aanbod van deze workshops had te maken met het feit dat er veel soorten ondernemingen binnen de branche schoonheidsverzorging bestaan. Om zo veel mogelijk in de behoeften van deze uiteenlopende ondernemers te voorzien was er gekozen voor diverse vakinhoudelijke en bedrijfsmatige beauty classes. Daarna volgde een borrel plus een ‘meeting’ met toppers uit de branche. Er werd volop genetwerkt. 

Rond 18 uur verplaatsten de aanwezigen zich naar het restaurant waar ze door vriendelijke giraffen begroet werden. De dag werd afgesloten met een overheerljk diner met een enorme keuze aan overheerlijke gerechten. De avond eindigde met een spetterend optreden van Edsilia Rombley. Zij zong in no time de hele dansvloer vol! 

{youtube}

 

Gerelateerde berichten