De Ayurvedische massage is gebaseerd op een oude Indiase zelfgenezingsleer, de Ayurveda genoemd. Deze leer bestaat uit meerdere onderdelen die gericht zijn op het verbeteren en behouden van de emotionele, lichamelijk en geestelijke gezondheid. Daarbij gaat men onder meer uit van energieën en energiekanalen in het lichaam. Een Ayurvedische massage zorgt ervoor dat energieën met elkaar in balans komen en geeft rust in tijden van toenemende stress, druk en zorgen.

Mede om die reden wordt de Ayurvedische massage in steeds meer schoonheidssalons toegepast. Het is dan ook een leuke extra toevoeging aan je bestaande behandelingen. Wil jij ook deze massage gaan toepassen? Specialiseer je dan en volg een cursus bij een opleidingsinstituut.

Over de behandeling

Centraal in de Ayurveda staat de opvatting dat de mens uit drie dosha’s (levensenergieën) bestaat,  te weten het Vata-type, het Pitta-type en het Kapha-type. De behandeling gaat uit van energiekanalen in het lichaam waarop gewerkt wordt door middel van drukpuntenmassage. Bij een traditionele Ayurvedische massage wordt zowel de behandeling als de massage-olie op de dosha van de klant afgestemd. Zo komen lichaam en geest tot rust.

In de praktijk is de Ayurvedische massage vooral een ontspannende, verzorgende en stabiliserende massage. De behandeling geeft energie, helpt om gifstoffen te verwijderen door stimulering van de bloedsomloop en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Gebruik altijd een basisolie en gebruik een paar druppeltjes etherische olie ter verrijking, bijvoorbeeld kamille ter ontspanning of lavendel om te kalmeren. Het is aan te raden te zorgen voor een goede massagetafel of in hoogte verstelbare behandelstoel. Zo voorkom je rugklachten. De tarieven van een behandeling zijn zo’n €20 tot €30 per 20 minuten.

Volg een workshop Ayurvedische massage

Tijdens de lessen komen de richtlijnen en de technieken van het masseren aan bod. Ook wordt er uitleg gegeven over de energieën in het menselijk lichaam en de werking van de verschillende kruiden in de olie. 

Gerelateerde berichten