De grootste vakbeurzen voor de beautybranche ondergaan komend jaar een complete metamorfose. De indeling is aangepast en het ontwerp van de beurzen is grondig onder handen genomen. Het resultaat zijn twee beurzen met een luxueuze uitstraling waar van alles is te zien en te doen. Vaste bezoekers van Beauty Trade special en Beauty Salon dimensions zullen hun ogen uitkijken in 2010. Beursmanager Annelies Bodifée: “Door de uitstraling te veranderen zijn de beurzen nu nog aantrekkelijker voor bezoekers. Dat begint al bij de entree in de centrale hal van Jaarbeurs Utrecht. Bezoekers die voor het eerst binnenkomen zullen echt een ‘wow’ gevoel krijgen.”

Opzet vakbeurzen

Over de precieze opzet van de beurzen wil Bodifée niet teveel kwijt. “We zijn hier nog volop mee bezig, maar ik kan al wel een tipje van de sluier oplichten. Zo zal er niet meer één centraal podium zijn waar alles gebeurd. In plaats daarvan lopen bezoekers langs meerdere kleine podia met demonstraties en presentaties over het thema ‘Look to the future’. De nagelsector is in 2010 voor het eerst prominent aanwezig met een eigen brancheplein waar onder andere de Nail Art Kampioenschappen plaatsvinden.”

Estetica Press Innovation Award en Beauty Award

Niet alleen de uitstraling van de beurs is veranderd, ook het activiteitenprogramma is vernieuwd. De Estetica Beauty Innovation Award heeft een nieuwe naam, Beauty Press Innovation Award, en krijgt nog meer aandacht in de consumentenglossy’s. Verder wordt op zondagavond 21 maart de Beauty Award uitgereikt: een prijs voor de Schoonheidsspecialist van het Jaar en de Salon van het Jaar. De feestelijk uitreiking zal niemand ontgaan. Bodifée: “Dit evenement zal uitgroeien tot de grootste jaarlijkse galahappening voor de hele beautybranche.”

Dagje uit

Beursbezoekers die even willen bijkomen van alle indrukken en activiteiten kunnen terecht op een van de gezellige terrassen in hal 1 en 2.  Bodifée: “Het is de bedoeling dat bezoekers de beurzen gaan ervaren als een beleving. Een bezoek aan Beauty Trade special of Beauty Salon dimensions is geen verplicht nummer, maar een dagje uit.”

Bekijk hier een impressie van de Beauty Trade Special 2009

{youtube}

Gerelateerde berichten